Neljä kesäkatua Kaartinkaupunkiin

Kesäkatu Kasarmikadulla kesällä 2021. Kuva: Raine Huvila / Helsingin kaupunkiympäristö

Helsingin keskustaan avataan kesäkuussa kesäkatuja.

Helsingin kaupunki rakentaa kesäkadut neljälle katuosuudelle Kaartinkaupungissa. Kesäkaduilla kaupunki haluaa parantaa katujen viihtyisyyttä, houkuttelevuutta ja palvelujen kirjoa.

Korkeavuorenkadusta tehdään kesän ajaksi kaksisuuntainen pihakatu välillä Pieni Roobertinkatu – Ullanlinnankatu.

Kasarmikadulla kesäkatu tarkoittaa sitä, että Kasarmikatu on Esplanadilta etelään yksisuuntainen pihakatu Rikhardinkadulle asti. Katu jatkuu kaksisuuntaisena pihakatuna Kasarmitorin luoteiskulmaan.

Kesäkatu tulee myös Designmuseon edustalle, jossa aukiota laajennetaan Korkeavuorenkadulle siten, että ajo on kielletty Korkeavuorenkadulla Merimiehenkadun ja Punanotkonkadun välisellä osuudella.

Pieni Roobertinkatu toimii puolestaan kävelykatuna, jolla huoltoajo on sallittu.

– Kesäkaduilla liikennejärjestelyjä ja palveluita muutetaan niin, että alue kutsuu nauttimaan kesäisestä kaupunkielämästä. Kaduille lisätään muun muassa paikallisten ravintoloiden parklet-terasseja, puisia istuskelualueita, runkolukittavia pyörätelineitä sekä lapsille leikkipaikkoja, kaupunki tiedotti.

Tänä vuonna kesäkaduilla pääsee nauttimaan myös villistä kaupunkivihreästä ja kadulta voi etsiä helsinkiläisestä luonnosta tuttuja eläimiä.

Kesäkaduista ja kaupunkielämästä voi nauttia kesäkuun alusta aina elokuun loppuun – leikkien, pysähtyen, seisten, kävellen tai vaikkapa terassilla istuen. Katujen varrelta voi löytää myös taidetta ja kulttuuria. Kesäkaduilla on luvassa avajaisohjelmaa lauantaina 4. kesäkuuta.

Kesäkatujen rakentaminen etenee vaiheittain toukokuun aikana. Kesäkadut ovat avoinna 3.6.-31.8.2022. Kesäkatujen purkutyöt aloitetaan 31.8. ja sen jälkeen normaalit liikennejärjestelyt tulevat taas voimaan 6.9. alkaen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.