Munkkivuoren bussi 18 muuttuu runkolinjaksi

Helsingin seudun joukkoliikenteeseen on luvassa merkittäviä muutoksia 16. elokuuta 2021.

Kaikkein näkyvin muutos tapahtuu Länsi-Helsingissä, jossa uudet runkolinjat korvaavat nykyisiä tavallisia bussilinjoja.

Munkkiniemen, Munkkivuoren ja Talinrannan kannalta kiinnostava uudistus on nykyisen bussilinjan 18 muuttuminen runkolinjaksi 20.

Runkolinjan bussin tunnistaa oranssista väristä. Bussissa on käytössä avorahastus, joten kyytiin voi nousta myös keskiovesta.

Munkkivuoren ja Munkkiniemen läpi liikennöi elokuusta alkaen myös toinenkin uusi runkolinja. Nykyinen linja 39 nimittäin muuttuu runkolinjaksi 30. Se palvelee entiseen malliin myös Malminkartanoa, Konalaa ja Reimarlaa.

Kokonaan uusi bussilinja 25 perustetaan Pajamäen ja Kampin välille, ja linja liikennöi Munkkiniemen seudulla Huopalahdentietä. Pajamäen nykyinen bussilinja 14 lakkautetaan.

Myös linjan 52 uudistuminen vaikuttaa Munkkiniemen seudun joukkoliikenneyhteyksiin. Linjasta 52 tulee HSL:n mukaan läntisen Helsingin tiheän vuorovälin poikittaislinja, joka tarjoaa vaihdottomia yhteyksiä esimerkiksi Munkkiniemen ja Kannelmäen Kaaren välille.

Länsi-Helsingin kolmas uusi runkolinja on 40, joka korvaa Kannelmäen ja Haagan nykyisiä linjoja 40 ja 43.

Uusien runkolinjojen myötä nivelbussit palaavat Helsinkiin liki 20 vuoden tauon jälkeen, mutta tällä kertaa sähkökäyttöisinä.