Konalan bussi 39 muuttuu runkolinjaksi

Pääkaupunkiseudulla aloittaa uusia runkolinjoja.

Helsingin seudun joukkoliikenteeseen on luvassa merkittäviä muutoksia 16. elokuuta 2021.

HSL:n tiedotteen mukaan kaikkein näkyvin muutos tapahtuu Länsi-Helsingissä, jossa uudet runkolinjat korvaavat nykyisiä tavallisia bussilinjoja.

Konalan, Reimarlan ja Pitäjänmäen kannalta kiinnostava uudistus on nykyisen bussilinjan 39 muuttuminen runkolinjaksi 30.

Runkolinjan bussin tunnistaa oranssista väristä. Bussissa on käytössä avorahastus, joten kyytiin voi nousta myös keskiovesta. Runkolinja ei liioin pysähdy kaikilla pysäkeillä.

Pajamäen nykyinen bussilinja 14 lakkautetaan elokuussa. Pajamäen ja Kampin välille perustetaan uusi linja 25, jonka reitti läntisen kantakaupungin alueella on osittain erilainen kuin linjalla 14. Bussilinja 25 liikennöi Mechelininkadun, Sibeliuksenpuiston, Linnankoskenkadun ja Paciuksenkadun kautta.

Länsi-Helsingin muut uudet runkolinjat ovat 20 ja 40. Runkolinja 20 korvaa nykyisen linjan 18 ja runkolinja 40 korvaa nykyisiä linjoja 40 ja 43.
Uusien runkolinjojen myötä nivelbussit palaavat Helsinkiin liki 20 vuoden tauon jälkeen, mutta tällä kertaa sähkökäyttöisinä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.