Vimpelin Veto oli liikaa ToPon naisille

Lauantaina palattiin Naisten Korisliigassa maajoukkuetauolta. Seitsemännen kierroksen otteluun ToPo matkusti Vimpelin Vedon vieraaksi.
Ottelun alku oli vahvaa Vimpelin hallintaa ja ToPon peli ei tuntunut lähtevän käyntiin. Koko ottelun hyvää jälkeä tehneen ViVen jenkkikaksikon (Doniyah Cliney ja Kayla Gordon) johdolla kotijoukkue johti kamppailua ensimmäisen kympin jälkeen 26–9.
Toisella jaksolla ToPo sai peliään paremmin käyntiin ja ensimmäisen kahden minuutin 2–9 putkella ToPo tuli lähimmillään yhdeksän pisteen päähän. Kauden toista voittoaan metsästänyt Vimpeli meni lopulta puoliajalle 15 pisteen johtoasemassa (40–25).
Pitkän tauon jälkeen ottelu jatkui Vimpelin hienoisessa hallinnassa, molempien joukkueiden saadessa aina lyhyitä pisteruneja. Puolen tunnin jälkeen Vimpeli johti ottelua 59–42.
Viimeinen neljännes oli hyvä vierasjoukkueelta ja ToPo pystyi kaventamaa piste-eroa. Vimpelin Doniyah Cliney iski muutaman todella kovan luokan suorituksen hyökkäyspäässä ja kotijoukkue onnistui näiden avulla pitämään johtoasemansa. Vimpelille lopulta kauden toinen voitto lukemin 78–65.

OTTELUN TEHONAISET
Vimpelin voiton avaimena ottelussa hääri kovan tilastorivin kasannut Doniyah Cliney (28 pts, 13 levypalloa, neljä syöttöä). Debyyttinsä kamppailussa tehnyt Kayla Gordon oli myös vahvalla pelipäällä (16 pts, 23 levaria). Kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi myös Riikka Kujala (14 pts).
ToPolta kaksinumeroisiin pisteihin ylsi 11 pistettä heittäneet Mirva Karvinen sekä Elina Mäntynen ja kymmenen pistettä heittänyt Tessa Virtanen. Topolta eniten levypalloja nappasivat Nea Kuisma (seitsemän) ja Ida Myllyoja (kuusi). Eniten syöttöjä antoivat kuusi koria alustanut Virtanen ja viisi syöttöä napannut Maija Kuisma.

KOMMENTIT
ToPon päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi ottelua seuraavasti.
”Ensimmäinen erä oli kehno ja sen johdosta Vimpeli ottelun voitti. Ensimmäisen erän jälkeen hyvä nousu ja tultiin välillä aika lähelle.”
Ida Myllyojakaan ei ollut tyytyväinen ottelun alkuun.
”Alku oli huono ja ero tuli pitkälti ensimmäisessä erässä. Saimme kirittyä jonkin verran, mutta Veto otti tosi hyvin levypalloja, ja meillä ei ehkä riittänyt taistelu irtopalloissa.”

ToPon ottelut jatkuvat Naisten Korisliigassa jo keskiviikkona, kun Kouvottaret saapuu Munkkiniemeen. Koripalloliiton uuden ohjeistuksen myötä on tehty päätös, että ToPon loppuvuoden kotiottelut pelataan ilman katsojia. Näin ollen ottelua pystyy seuraamaan ainoastaan Ruutu+ -palvelusta.