Espoon keskus on saanut ison aaltomaisen veistoksen

Espoon keskuksen uudelle Vaakunatorille on noussut mielenkiintoinen taideteos.

Vesa-Pekka Rannikon teos ”Vuo – virrat yhdistyvät” on neljästä erivärisestä teräsverkosta tehty suurikoinen veistos. Värikkäät metalliverkot kerrostuvat ja teos näyttäytyy eri värisenä siitä, mistä suunnasta sitä katsoo.
– Ääneen lausuttuna sana Vuo tuntuu pehmeältä ja soljuvalta, ja äänne viittaa teoksen muotoon. Kirkasvärisen veistoksen metalliverkot ovat aaltomaisia ja ne muodostavat sisälleen puromaisen uoman, jonka läpi voi kulkea, luonnehtii teosta Espoon modernin taiteen museo EMMA tiedotteessaan.

Uusi veistos on sijoitettu Espoon uudistuvaan sydämeen. ”Vuo – virrat yhdistyvät” heijastelee uudistuvan keskuksen monia merkityksiä. Vaakunatoria ympäröivät upouudet asuinkerrostalot, Lakelanpuisto ja rautatieasema. Torin viereen on suunnitteilla myös uusi Espoolaistentalo. Vesa-Pekka Rannikon teos heijastelee ympäristönsä toimintoja, kuten liikenteen virtoja sekä hallinnollisen keskuksen monia merkityksiä, kuten demokraattista päätöksentekoa, jossa monista eri äänistä muodostuu yhtenäinen lopputulos.

Vesa-Pekka Rannikko on kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti kuvanveiston, maalauksen, installaatioiden ja videotaiteen parissa. Hänelle myönnettiin Kuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2015.