Valokeilassa ToPon Pyry Rainamaa

Koripallon Miesten Divisioona A alkoi lokakuussa ja Munkkiniemen yhteiskoululla kotipelinsä pelaava Torpan Pojat avasi kauden vakuuttavalla voitolla paikalliskamppailussa Helsingin Namikaa vastaan. ToPo on vahvistunut kauden alla muutamalla mielenkiintoisella uudella nimellä, joista yksi on seuraan paluun tehnyt Pyry Rainamaa.
Rainamaalla (s. 1990) on pitkä ura takana Divisioona A:ssa, mutta eritoten Korisliigassa. Hän edusti kaudella 2018–19 Ura-Basketia Korisliigassa, mutta ikävä loukkaantuminen keskeytti kauden. Viime kaudella Pyry keskittyi siviilitöihin, mutta veri veti takaisin koripallokentille.
”Oli aika lailla uutta elämää viime kausi, kun ei ollut koripalloa päivittäisessä elämässä. Aluksi se oli ihan virkistävä muutos, mutta kyllä korista alkoi vähitellen tulla ikävä enemmän ja enemmän”, Rainamaa kertoi.
Rainamaan alkukausi on ollut hankala, mutta mies uskoo peli peliltä hänen otteiden paranevan.
”Alku on ollut aika haastava, mutta osasihan sitä odottaakin. Minulla oli kuitenkin puolitoistavuotta taukoa peleistä ja treeneistä ja kun aloitin joukkueharjoitukset, niin heti toisissa treeneissä meni nilkka, jota jouduttiin kuntouttamaan. Nyt onneksi nilkka on ok ja olen päässyt koko ajan paremmin treenirytmiin mukaan.”
Porvoon Tarmon kasvatti Rainamaalla on myös taustaa ToPosta juniori- ja pääsarjatasolta. Kaudella 2007-2008 Pyry oli voittamassa ToPo-paidassa U19 poikien SM-hopea mitalia. Korisliigassa Rainamaa nähtiin edellisen kerran Torpan riveissä kaudella 2010-2011 jonka jälkeen mies teki tempun, jota harva pelaaja uskaltaa kokeilla. Ulottuva laituri vaihtoi nimittäin heittävän kätensä oikeasta kädestä vasempaan. Muutos on tuottanut tulosta sillä heittoprosentit kaukoetäisyyksiltä ovat olleet tasaisessa kasvussa uran edetessä.
ToPon joukkue on tällä kaudella hyvin mielenkiintoinen. Rainamaa on luottavainen joukkueen iskukykyyn.
”Meillä on hyvä jengi koossa, tosi kivaa olla mukana. Meillä on mahdollisuudet tässä sarjassa tällä rosterilla olla ties kuinka korkealla.”
Rainamaa on pelannut urallaan 199 Korisliigaottelua sekä tämän hetken lukema Divisioona A:ssa on 51.
”Henkilökohtaisella tasolla voi sanoa, että Korisliigassa mun rooli on hyvin erilainen, mitä divarissa. Olen saanut divarissa aina osallistua pallolliseen pelaamiseen enemmän, josta nautin todella paljon. Totta kai Korisliigassa vastustaja on aina vähän parempi, kovempi sekä ylipäänsä vaikeampi. Korisliiga on todella laadukas sarja nykypäivänä.”
Tulevan kauden tavoitteista Rainamaalle yksi on ylitse muiden.
”Henkilökohtaisesti isona tavoitteena itselle on pysyä kunnossa. Paljon loukkaantumisia ja pitkä tauko takana, niin ehjien treeniviikkojen ja -pelien kautta voi enemmän pelillisiä tavoitteita kerätä ja odotuksia nostaa. Joukkueena lähdetään voittamaan jokaista peliä. Kunhan pystymme kehittämään omaa peliä koko ajan eteenpäin, niin uskon meidän olevan keväällä todella vaarallisia.”
Tule seuramaan ToPon otteluita Munkkiniemen yhteiskoululle. Seuraava ToPon kotiottelu pelataan lauantaina 31.lokakuuta klo 18. Vastaan silloin asettuu Oulu Basketball.

Ura-basketin paita on vaihtunut Rainamaalla takaisin ToPon tähtipaitaan.