ToPo palasi sarjakärkeen

Lokakuussa Torpan Pojat voitti miesten ykkösdivisioonan ottelussa viime sekunnin korilla (Emil Djeen) HBA Märskyn 88-8m. Torstaina (24.11.) joukkueet pelasivat toisen ottelunsa ja ero on säilynyt samana. Nyt ToPo oli vieraskentällä parempi numeroin 80-82 (20-19, 20-10, 15-19, 25-33).
Ottelu oli varsin samantyylinen kuin lokakuun kamppailu. HBA oli hiuksen hienosti niskan päällä. ToPo puolusti vähän huolimattomasti ja sarjan pistekärki Edon Maxhuni otti tehokkaan roolinsa. Isolla tauolla HBA johti jopa 11 pistettä, sanoin kolmannen jakson puolivälissä.
ToPo on kuitenkin taisteleva joukkue. Kolmannella ja neljännellä jaksolla ToPo vääntäytyi väkisin rinnalle ja ohi. Miki Kuusisto, Cedric Latimer ja Juuso Kauppinen tekivät kovia suorituksia.
ToPo johti 84 sekuntia ennen loppua kuudella pisteellä (74-68). Kaikki ajattelivat, että kokeneempi ToPo hoitelee ottelun lopun HBA:n junioreita vastaan rutiinilla.
Lopusta tuli kuitenkin hurlumhei. ToPo antoi HBA:lle viimeisen 53 sekunnin aikana 12 pistettä (!). Eräänlainen ennätys sekin. Onneksi ToPo pisti viimeisen minuutin 12 vaparista kahdeksan sisään, joten taululle jäi kahden pisteen ero ja ToPo palasi sarjakärkeen.
Edon Maxhuni oli HBA:n miehistön kaikki kaikessa (26 pistettä). Varsinkin kun Lassi Nikkarinen potee pohjettaan eikä pelannut.
Parin heikommin menneen ottelun jälkeen Juuso Kauppinen palasi menestyksen valokeilaan. Juuso on ollut merkitty mies, mutta HBA ei saanut häntä kiinni. Juuso heitti 23 pistettä. Sääntöhän on, että kun Juuso heittää yli 20 pistettä, ToPo voittaa.
Myös Cedric Latimer (20/7) jatkoi nousujohteisia otteitaan. Jos HBA:lta puuttui Nikkarinen, ToPo:lta puuttui Nigel Moore, joten loukkaantumisten suhteen puntit olivat tasan tai jopa heman HBA:n eduksi.
ToPo pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon lauantaina klo 18 Yhteiskoululla Forssaa vastaan.
ToPo:n pisteet ja levyt HBA-ottelussa: Juuso Kauppinen 23/4, Cedric Latimer 20/7, Emil Djeen 11/5, Miki Kuusisto 11/2, Orlando Taylor 8/5, Rasmus Marttinen 3/6, Juho Hietanen 3/4, Ilpo Pehkonen 3/-, Joel Jokinen -/-, Tuomas Laine -/-.

Kuva: Juuso Kauppinen oli ToPo:n tehomies (23 pistettä), kun ToPo voitti HBA Märskyn. (Kuva: Tytti Nuoramo)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.