Mosaiikkikorttelin suunnittelu etenee Vuosaaren keskustassa

Kilpailuehdotus Tilkkutäkki / L Arkkitehdit Oy

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt varata Vuosaaren keskustassa sijaitsevan Mosaiikkikorttelin alueen NREP Oy:lle ja Bonava Suomi Oy:lle. Samalla hyväksyttiin Mosaiikkikorttelin kehittämistä koskevan kilpailun voittajaksi ehdotus nimeltään ”Tilkkutäkki”.

Kaupungin tavoitteena on tehdä Mosaiikkikorttelin alueesta tehokas ja toiminnoiltaan monipuolinen osa Vuosaaren keskustaa. Mosaiikkikorttelia ympäröivät Vuosaaren metroasema, kauppakeskus Columbus, Vuosaaren Urheilutalo ja rakenteilla oleva uusi Vuosaaren lukio.

Vuonna 2020 käynnistyneen kaksivaiheisen kilpailun tavoitteena on ollut löytää Mosaiikkikorttelille kaupunkitilallisesti korkeatasoinen ja toiminnallisesti tehokas ratkaisu sekä sille toteuttaja.

– Tilkkutäkki -suunnitelma istuu vahvasti ympäristöönsä ja antaa hyvät lähtökohdat jatkosuunnitteluun. Korttelilla on yhtenäinen, raikas ilme ja mielenkiintoiset parvekeratkaisut antavat kokonaisuudelle luonnetta viehättävien taskupuistojen ohella. Korttelin katutila on laadittu siten, että se tarjoaa hyvää näkyvyyttä ja helppoa saavutettavuutta korttelin palveluille tarjoten samalla elämyksellistä jalankulkuympäristöä jatkossa yhä vahvemmin raideliikenteeseen tukeutuvassa keskustassa, kertoi Vuosaaren keskustan kaupunkisuunnittelua ohjaava arkkitehti Petri Leppälä.

– Suunnitelma vahvistaa Vuosaaren uuden lukion yhteydessä aloitettua kaupunkitilojen sarjaa vuosaarelaisten yhteisessä keskustassa. Asumisen rinnalle on voittajatyössä suunniteltu muun kadulta saavutettavan liiketilan ohessa päiväkoti ja hoivatalo, mitkä mahdollistavat kortteliin kokonaisuudessaan noin 500 asukasta ja 150 työpaikkaa, Petri Leppälä jatkoi.

Alueen kehittämisvarauksessa kaupunki antaa NREP Oy:lle ja Bonava Oy:lle luvan kehittää suunnitelmiaan kaupungin omistamalle maalle yhteistyössä kaupunkisuunnittelun kanssa osana toteutukseen johtavan asemakaavan laatimista.

Kehittämisvarauksen jälkeen tehdään erillinen päätös varsinaisesta tontinvarauksesta, jonka yhteydessä päätetään myös tonttien luovutusmuodosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.