Miten nykyaika älylaitteineen vaikuttaa keskittymiskykyymme? Aihe puhuttaa syksyn tapahtumissa

Aivot rakastavat keskittymistä. Se on myös palkitsevaa. Keskittyneessä tilassa muisti ja tarkkaavaisuus toimivat parhaalla mahdollisella tavalla ja huomaamme olevamme poikkeuksellisen tehokkaita.

Maailma ympärillämme vetää meitä kuitenkin pois keskittymisestä, kohti säheltämistä, kiirettä, kuormittumista ja lyhytjänteisyyttä. Keskittymiskyvyn puute voi heikentää jaksamista, suorituskykyä, palautumista ja loppuunsaattamista.

– On todella harmillista, jos ihminen ajaa itsensä sellaiseen tilaan, jossa hän jatkuvasti kuormittuu liikaa ja samalla alisuoriutuu, sanovat aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala.

Syksyn mittaan keskittyminen nousee aiheeksi useissa tapahtumissa. Lisäksi Huotilaisen ja Moisalan uutuuskirja Keskittymiskyvyn elvytysopas antaa älylaiteaikakauden ihmisille ja työpaikoille aivotutkimukseen perustuvat keinot keskittymiskyvyn parantamiseen. Niiden avulla pahimmatkin säätäjät alkavat elpyä, ilmapiiri ja tuottavuus parantua.

– Keskittymiskyky ei ole annettu ominaisuus, jota toisilla on ja toisilla ei ole, vaan se on paljolti kiinni siitä, miten elämme ja käyttäydymme, korostavat Huotilainen ja Moisala.

Loppuvuodesta keskittymiskykyä voi pohtia tai kehittää ainakin seuraavien tapahtumien yhteydessä:

La 13.10. HeurekaAivot narikasta! -näyttely avautuu. Ensiesittely medialle pe 12.10. klo 12-13.30, jolloin mm. Minna Huotilainen pitää puheenvuoron

Pe 26.10. Helsingin KirjamessutAivot työssä. Keskustelemassa Minna Huotilainen ja Katri Saarikivi

Su 28.10. Helsingin KirjamessutKeskittymiskyvyn elvytysopas. Keskustelemassa Minna Huotilainen ja Mona Moisala. Haastattelija Veera Luoma-aho

Ti 20.11. Mielenterveysmessut 2018Hyvinvoivat aivot, oppivat aivot. Minna Huotilaisen puheenvuoro seminaarissa Oppimisvaikeudet elämän pulmien ytimessä

Su 18-25.11. Mielenterveyden viikkoHajamielisen allakka. Hajamielisen allakka on vuoden mittainen matka kohti parempaa keskittymistä. Tunne & Mieli -lehden seinäkalenteriin vuodelle 2019  tekstit ovat laatineet Minna Huotilainen ja Mona Moisala. Ne pohjautuvat Keskittymiskyvyn elvytysoppaaseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.