Tärkeä poikittaiskatu avataan Keski-Pasilassa

Ilmakuva Radioportista 21. marraskuuta 2022, jolloin kadun viimeistelyt olivat vielä kesken. Kuva: Kreate

Keski-Pasilassa pohjoisten Ratapihakortteleiden alueella avataan uusi Radioportti-niminen katu liikenteelle 7. joulukuuta 2022.

Keski-Pasilan liikennejärjestelyt muuttuvat keskiviikkona 7. joulukuuta 2022, kun Veturitien ja Radiokadun välille rakennettu uusi poikittaisyhteys Radioportti avataan liikenteelle arviolta puolenpäivän tienoilla.

Uusi kokoojakatu mahdollistaa entistä sujuvamman liikkumisen erityisesti pääradan vieressä kulkevan Veturitien ja Länsi-Pasilan välillä.

– Veturitien liikennemäärät ovat vahvasti kasvussa ja kaupungin tavoitteena on varmistaa sujuva liikkuminen Veturitieltä eri puolille Pasilaa, kertoo tiedotteessa projektinjohtaja Juuso Luoto kaupunkiympäristön toimialalta.

– Radioportti korvaa puretun katuyhteyden Veturitien ja Radiokadun välillä ja mahdollistaa siten sujuvamman liikkumisen Veturitien ja Länsi-Pasilan välillä niin autoilijoille kuin jalankulkijoille ja pyöräilijöille, Juuso Luoto jatkaa.

Radioportissa on kaksi ajokaistaa, pohjoisreunassa väylä jalankulkijoille ja molemmissa reunoissa ajokaistojen yhteydessä väylät pyöräilijöille.

Radioportin eteläpuolen jalankulkijoiden reitti pysyy toistaiseksi työmaa-alueena.

Radioportin käyttöönoton myötä Radioportin ja Pasilankadun risteyksessä otetaan käyttöön uudet liikennevalot.

Radioportin ja Veturitien risteyksessä otettiin marraskuun lopussa käyttöön liikenneympyrä, ja risteyksen alueella tietyöt jatkuvat ensi kevään aikana.

– Radioportti on merkittävä poikittaisyhteys, joka myös nopeuttaa alueella liikkumista. Autoilijoiden on hyvä tässä vaiheessa huomioida, että Veturitien sillalle etelään päin tultaessa voi kuitenkin tulla hetkittäistä ruuhkaa, Luoto huomauttaa.

Radioportti-nimisen kadun ja samannimisen alikulkukäytävän rakentaminen alkoi syksyllä 2021 osana Kreaten urakoimaa Veturitie ja Ratapihakorttelit -hanketta.

– Radioportin rakentaminen eteni suunnitelmien mukaan, ja työskenteleminen urakka-alueen keskellä mahdollisti rakentamisen varmasti ja tehokkaasti. Viimeistelytyöt Radioportin alapuolella eli tulevalla Tulistimenkujalla jatkuvat muun muassa kiveystöillä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön Tulistimenkuja avataan syksyn 2023 aikana, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jyrki Perokorpi Kreatelta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.