Merisataman saariin luvassa uutta rakentamista

Näkymä Merisataman alueelle. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi toukokuun kokouksessaan Kaivopuiston, Ullanlinnan ja Eiran edustan vesialuetta koskevan asemakaavamuutoksen.

Kaavamuutos koskee Merisataman ympäristön uimaranta-, lähivirkistys- ja vesialueita sekä venesatamaa. Mukana ovat myös Kaivopuiston venesatama eli Eteläinen ja Pohjoinen Uunisaari, Liuskasaari, Liuskaluoto ja Sirpalesaari sekä niiden ympärillä oleva vesialue.

– Tavoitteena on mahdollistaa saarten kehittäminen merkittävänä purjehdus- ja virkistyskeskuksena. Kaavaratkaisussa on erityisesti pyritty ratkaisemaan Uunisaarten, Liuskasaaren, Liuskaluodon ja Sirpalesaaren toimintoja, virkistystä, veneilyä ja kilpapurjehdusta palvelevien uusien rakennusten, aallonmurtajien ja laitureiden tarpeet, Helsingin kaupunki tiedotti.

Muutos vaikuttaa erityisesti siten, että yhteydet saarille paranevat ja purjehdukselle sekä virkistykselle osoitetut alueet ovat toimivat.

Alueelle on myös suunniteltu uutta rakentamista, joka palvelee purjehdustoimintaa ja virkistystoimintaa. Toimitilojen rakentamista on kaavoitettu yhteensä 2 150 kerrosneliömetriä, ja määrä on jaettu kaava-alueen eri saarille.

Kaavaselostuksen mukaan esimerkiksi Liuskaluodolle on mahdollista toteuttaa uusi saariravintola. Liuskasaareen tulisi uusia venevajoja ja monitoimitiloja. Pohjoiseen Uunisaareen on mahdollisuus rakentaa uusi lisärakennus, ja Sirpalesaareen pursiseuran, venesataman ja telakan toimintaa palvelevia rakennuksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.