Meri-Rastilasta varattiin tontteja asuntotuotantoon

Kuvituskuva.

Helsingin kaupunginhallitus päätti 11. syyskuuta kokouksessaan varata tontteja eri puolilta Helsinkiä asuntotuotantoa varten. Tontteja varataan yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen arviolta 7 500 asukkaalle.

Kaksi näistä tonteista sijaitsee Vuosaaren Meri-Rastilan länsiosassa, Haruspuiston laidalla.

Helsingin kaupungin omaan asuntotuotantoon päätettiin varata tontti Haruspuiston koirapuiston ja Meri-Rastilantien välistä. Tontille on tavoitteena toteuttaa asumisoikeusasuntoja.

Kaupunginhallitus päätti nyt, että myös Haruspuiston koirapuiston ja Prammikujan välistä varataan tontti asuntotuotantoon. Tontti luovutetaan myöhemmin hintakilpailulla rakennuttajalle sääntelemättömään vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon.

– Tontti soveltuu sijainnin perusteella erinomaisesti sääntelemättömään omistusasuntotuotantoon. Tontin rahoitus- ja hallintamuototarkastelu vastaa AM-ohjelman mukaista tavoitetta, esityksessä kerrottiin.

Lähtökohtaisesti tontti aiotaan luovuttaa myymällä markkinahintaan. Kaupunginhallituksen vuonna 2019 tekemän yleisen linjauksen mukaan tontteja voidaan kuitenkin myös vuokrata sääntelemättömään omistus- ja vuokra-asuntotuotantoon, jos tontit eivät sijaitse erityisen arvokkailla ja vetovoimaisilla alueilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.