Ilmansuojelu ja meluntorjunta samaan suunnitelmaan Helsingissä

Helsingin ilmanlaatu on kansainvälisesti melko hyvä. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin kaupunki valmistelee parhaillaan uutta ilmansuojelu- ja meluntorjuntasuunnitelmaa vuosille 2024–2029.

Ilmansuojelu- ja meluntorjuntasuunnitelmaa (ILME) valmistellaan nyt ensimmäistä kertaa yhtenä suunnitelmana, sillä ilmansuojelu ja meluntorjunta linkittyvät kaupungin mukaan tiiviisti toisiinsa.

Valmistuttuaan suunnitelma sisältää ilmansuojelun ja meluntorjunnan tavoitteet ja toimenpiteet Helsingissä seuraavalle viidelle vuodelle. Suunnitelman on määrä valmistua kesällä 2024.

– Helsingin ilmanlaatu on parantunut edellisten vuosikymmenien aikana, ja on kansainvälisesti vertaillen melko hyvä. Kuitenkin liikenteen pakokaasut, katupöly sekä kotien tulisijoissa syntyvät pienhiukkaset aiheuttavat yhä haittaa ihmisten terveydelle ja viihtyisyydelle, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

– Melu taas heikentää elinympäristön laatua ja viihtyisyyttä, ja voimakas jatkuva melu voi aiheuttaa myös terveyshaittoja. Suurin meluhaitta Helsingissä aiheutuu tieliikenteestä. Moni helsinkiläinen asuu varsin meluisassa ympäristössä.

Osana suunnitelman valmistelutyötä kaupunkilaiset voivat testata tai jakaa ilmansuojelu- ja melutietämystään ILME-tietovisassa, joka avautui internetissä 7. syyskuuta kansainvälisenä Puhtaan ilman päivänä. Tietovisaan pääsee linkistä, joka löytyy Helsingin kaupungin nettisivuilta.

Ilmansuojelun ja meluntorjunnan asiantuntijat ovat myös tavattavissa Auton vapaapäivänä 22. syyskuuta Kansalaistorilla kello 12–18.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.