Ensi kesän liikennekatkot koskettavat Itä-Helsingissä kolmea metroasemaa

Mellunmäen metroasema on kiinni koko kesän. Kontulan metroasema on poissa käytöstä puolitoista kuukautta, Myllypuron metroasema kuukauden ajan.

Helsingin metroliikenteen ensi kesän liikennekatkot vaikuttavat ihmisten liikkumiseen Rautatientorin metroaseman lisäksi laajamittaisesti myös Itä-Helsingissä.

Liikennekatkot koskettavat jokaista Mellunmäen haaran kolmea metroasemaa.

Pisimpään on kiinni Mellunmäen metroasema.

Kaupunkiliikenne Oy:n mukaan kesällä 2024 metro ei liikennöi Mellunmäen metroasemalla viikoilla 23-36.

– Itä-Helsingissä metro ei liikennöi Mellunmäkeen 3.6.–8.9. Normaalisti Mellunmäkeen kulkevien junien pääteasema on joko Itäkeskus, Myllypuro tai Kontula työmaatilanteesta riippuen. Metroa korvaavat bussit liikennöivät väleillä Itäkeskus–Mellunmäki tai Kontula–Mellunmäki riippuen siitä, millä osuudella metro kulkee, tiedottaa puolestaan HSL.

Kontulan metroasemalla metro ei liikennöi 24.6.-4.8. (viikot 26-31). Myllypuron metroasema on poissa käytöstä 8.7.-4.8. (viikot 28-31).

– Jotta kesän metrokatkojen aikana saamme tehtyä mahdollisimman monta parannusta, keskitämme useita hankkeita toteutettavaksi saman liikennekatkon aikana. Tällä pyrimme vähentämään matkustajille töistä aiheutuvaa haittaa, kerrottiin Kaupunkiliikenne Oy:n tiedotteessa.

– Kesällä 2024 parannetaan muun muassa Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta sekä korjataan Kontulan ja Mellunmäen välissä sijaitsevia Länsimäentien metrosiltoja ja Kontulan metroaseman laiturialuetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.