Matkailuneuvonnasta kesävinkkejä myös helsinkiläisille

Teurastamo on yksi monista Helsingin omaleimaisista tapahtumapaikoista, joka tarjoaa tekemistä koko kesän. Kuva: Jussi Hellsten

Turistien lisäksi myös helsinkiläiset saavat Helsinki-vinkkejä Helsingin kaupungin matkailuneuvonnasta.

Yksi varmoista kesän merkeistä on Helsingin matkailuneuvonnan kesäpisteiden avautuminen. Helsingin matkailuneuvonnan pysyvän Aleksanterinkadun palvelupisteen lisäksi Vanhan Kauppahallin ja Kauppatorin väliin Biennaali Paviljonkiin on avattu palvelupiste.

Lisäksi kesäkuun alussa ilmestyvät katukuvaan vihreäliiviset Helsinki Helpit.

Matkailuneuvonta palvelee tänäkin kesänä peräti 16 kielellä.

Matkailuneuvontaan ovat tervetulleita myös helsinkiläiset, jotka haluavat katsoa päivän kotikaupunkiaan kuin turistit.

– Jos olette viettämässä Helsinki-päivää tai teille on tulossa vieraita, matkailuneuvojamme antavat mielellään vinkkejä Helsingin monipuoliseen tarjontaan, kertoo matkailuneuvonnan tiimipäällikkö Mari Somero tiedotteessa.

Helsingin matkailukesän näkymät näyttävät myönteisiltä.

Monipuolinen tapahtumatarjonta ja lukuisat uutuudet tuovat pääkaupungin kesään lisää potkua. Kesällä Helsingissä päästäneen kotimaisten, eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten matkailijoiden osalta jo lähelle koronaa edeltäneiden vuosien tasoa.

Tänä vuonna Helsingissä on vanhojen suosikkikohteiden ohessa uusia vetovoimaisia vierailukohteita kuten uudistunut Hakaniemen kauppahalli, Amos Andersons Hem -kotimuseo ja syksyllä myös Kulttuurikasarmi.

Lisäksi Helsinki Biennaali taideteoksineen valloittaa taas Vallisaaren ja aiempaa biennaalia enemmän myös muuta kaupunkia.

Muista uutuuksista mielenkiintoisia ovat kaupungin mukaan muun muassa elektronisen tanssimusiikin festari U Nation Kansalaistorilla kesä-heinäkuun vaihteessa sekä Mellunmäen metroasemalta Sipoonkorven kansallispuistoon kulkeva hop-on hop-off -bussi.

– Kaivopuistossakin järjestetään jälleen tapahtumia, kuten Mamma Mia -musikaalin esitykset heinäkuussa. Kulttuurikesän täydentävät vielä odotetut Kiasman Tom of Finland ja Ateneumin Albert Edelfelt -näyttelyt. Ympäri kaupungin on luvassa lukuisia tapahtumia sekä näyttelyitä samalla kun Helsingin majoitustarjonta monipuolistuu, uusia ravintoloita avautuu ja tuotetarjonta uudistuu, iloitsee Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.