Matalan kynnyksen päihdepalvelu Kalasatamaan

kuvituskuva

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa on avattu päihdepalvelujen puhelinpalvelu ja vastaanotto ilman ajanvarausta.

Palvelut toimivat täysi-ikäisten helsinkiläisten asiakkaaksi tulon väylänä päihdepalveluihin. Asiakkaat ja heidän läheisensä saavat puhelinpalvelussa neuvontaa ja ohjausta ja heidän hoidon tarpeensa arvioidaan. Lähetettä ei tarvita.

Vastaanotolle ilman ajanvarausta voi hakeutua, jos tarvitsee esimerkiksi vieroitushoitoa tai apua muissa kiireellisissä päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa tai ei ole mahdollisuutta asioida puhelimitse.

– Uudistuksen tavoitteena on helpottaa, sujuvoittaa ja yhdenmukaistaa helsinkiläisten pääsyä päihdepalveluihin ja -hoitoon. Hienoa, että meillä on nyt matalan kynnyksen päihdepalvelu ilman ajanvarausta, joka on auki arkisin koko virka-ajan, kertoo Helsingin päihdepalvelujen päällikkö Pia Pulkkinen tiedotteessa.

Pari tuntia päivässä palvelleet vastaanotot ilman ajanvarausta Laakson, Malmin ja Vuosaaren päihdepoliklinikoilla ovat loppuneet syyskuun alussa.

Helsingin päihdepalveluihin voi hakeutua myös Startti-infojen kautta, joita järjestetään 1.9. alkaen viikoittain vain Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa. Startti-infoissa saa perustietoa päihdepalveluista, riippuvuudesta ja toipumisesta. Starttiin voi osallistua anonyymisti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.