Mätäjokilaakso menestyi OmaStadi-äänestyksessä

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadin lokakuisessa äänestyksessä sadoista ehdotuksista mieleisensä.

Toteutukseen äänestettiin koko Helsingissä 75 ehdotusta. Helsingin läntisen suurpiirin ehdotuksista toteutukseen valittiin äänestystuloksen ja käytettävissä olevan budjetin perusteella kaikkiaan viisi ehdotusta.

Läntinen suurpiiri käsittää Länsi-Helsingin ja osan läntistä kantakaupunkia.

Eniten ääniä läntisessä suurpiirissä sai ehdotus skeittipaikan perustamisesta. Se sai 1 332 ääntä ja ehdotuksen toteuttamiseen on varattu 500 000 euroa.

Toiseksi eniten, 1 104 ääntä nappasi ehdotus ulkokuntosalien perustamisesta pyöräilijöille, Meilahden, Pasilan, Ruskeasuon, Pikku Huopalahden ja Taka-Töölön kunnon kohottajille. Ehdotuksen toteuttaminen maksaa 200 000 euroa.

Mätäjokilaaksosta halutaan kaupunkipuisto, läntisen Helsingin oma keskuspuisto. Tämä ehdotus sai 1 056 ääntä ja sen toteuttaminen maksaa 225 000 euroa.

Asukkaiden tekemässä ehdotuksessa painotetaan, että Mätäjoki on tärkeä paikka läntisessä Helsingissä asuville, mutta paikka kaipaa kuitenkin uudistamista.

– Laadukkaan kulkureitin tulisi ulottua joen molemmille puolille kehätieltä hevostalleille asti. Turvallinen läpivuotinen kävelyreitti kaipaa myös valaistusta puuttuvilta kohdilta. Myös penkkejä ja roskiksia tulisi lisätä molemmille puolille jokea, asukkaiden ehdotuksessa kerrottiin.

Lisäksi Mätäjokilaaksoon ehdotetaan hedelmä- ja pähkinäpuita, marjapensaita sekä pop up -tyyppisiä kahvila- ja ravintolakärryjä.

Neljänneksi eniten ääniä läntisessä suurpiirissä sai OmaStadi-äänestyksessä ehdotus lasten leikkivälineiden saamisesta leikkipuistoihin. Viidenneksi toteutukseen valittiin ehdotus Ison ja Pikku Huopalahden, Talin ja Munkinseudun ulkoilualueiden kunnostamisesta.

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadi verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteissä ajalla 6.10.–28.10.2021. Äänestykseen osallistui yhteensä 47 064 kaupunkilaista. Äänestysprosentti oli 8,1.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.