Konalan koulu sai ”Hornan tuutin”

Jaakko Leeve: Hornan tuutti. Kuva: Hanna Kukorelli / HAM

Kuusi uutta prosenttiperiaatteella toteutettua taideteosta on valmistunut ympäri kaupunkia eri-ikäisten helsinkiläisten käyttämiin tiloihin.

Yksi teoksista on saatu Konalaan. Jaakko Leeve on toteuttanut peruskorjattuun Konalan ala-asteen rakennukseen monimediaisen teoksen Hornan tuutti.

– Teos luo koulun oleskelu- ja kirjastotilaan kaksi ja puoli metriä syvän railon, jonka syvyyksissä virtaa hehkuvaa laavaa. Maanrepeämää pääsee tarkastelemaan lasilattian läpi. Taiteilija näkee veistoksesta ja laava-animaatiosta rakentuvan teoksen kannustavan yhtä lailla luonnontieteiden ja geologisten ilmiöiden kuin fantasian pariin, tiedotti Helsingin taidemuseo HAM.

Myllypuron seniorikeskus on saanut Jenni Ropelta kaksi veistosta nimeltään Mobile A ja Mobile Ö. Petri Ala-Maunuksen teos Back to the Future on ripustettu peruskorjattuun Aleksis Kiven kouluun Kalliossa.

Maija Luutosen moniosainen taideteos Puuska levittäytyy Lauttasaaren päiväkodin tiloihin, ja Vartiokylän päiväkoti Kukkaniittyyn levittäytyy Ninni Luhtasaaren teossarja Versot. Leena Kangaskosken kolme teoksen kokonaisuus on sijoitettu uuteen päiväkoti Hopealaaksoon Kruunuvuorenrannassa.

Helsingin kaupunki noudattaa prosenttiperiaatetta, mikä tarkoittaa, että kaupungin uudis- tai korjausrakentamisen kustannuksista noin prosentti varataan uuden julkisen taiteen toteuttamiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.