Kaksipäinen lohikäärme seikkailee Fallkullan kesäteatterissa

Fallkullan kesäteatterissa Tapanilassa esitetään Pekka Mattilan käsikirjoittama ja ohjaama esitys Kaksipäinen lohikäärme.

Maksullisia näytöksiä on esimerkiksi 13.7, 14.7. ja 16.7.

Humoristisessa fantasianäytelmässä koetaan seikkailua, taistelukohtauksia ja kiperiä tilanteita. Tarina lähtee liikkeelle pattitilanteesta, jossa possut ovat rakentaneet linnansa kettujen taikalähteen päälle ja kettujen taikavoima on ehtymässä. Myös possut linnassa ovat pulassa, sillä possukuningas on tylsistynyt. Lisäksi tilannetta hämmentää metsään ilmestynyt salaperäinen kaksipäinen lohikäärme, jonka päät riitelevät keskenään yötä päivää.

– Esitys on lapsiperheille suunnattu ja juonen käänteiltään vauhdikas. Lisäksi esityksessä on syvempi taso, joka käsittelee erilaisia ääripäitä ja ylipäätään dualismia. Kaksipäisellä lohikäärmeellä näytelmän sivuhenkilönä on tässä tärkeä symbolinen rooli. Aluksi, kun päiden on pakko olla yhdessä ne riitelevät koko ajan. Sitten, kun päät erotetaan toisistaan, niin ne alkavatkin viihtyä keskenään, Pekka Mattila kertoo tiedotteessa.

Esityksen rooleissa nähdään 9–15-vuotiaita Pukinmäen taidekoulujen oppilaita. Mattila kiittelee nuorten hyvää motivaatiota ja intoa.

– Meillä oli maalis–kesäkuun ajan taukoa harjoituksissa, kun olin Italiassa fyysisen teatterin opettajaopinnoissa. Sinä aikana esiintyjät olivat lukeneet ahkerasti vuorosanoja ja ottaneet tekstin hienosti haltuun. Lisäksi mukana on neljä nuorta kesätyöntekijää, jotka ovat tosi hyviä ja taitavia, Mattila kertoo tiedotteessa.

Pukinmäen taidekoulut esiintyy Fallkullan kesäteatterissa jo neljättä kesää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.