Maanpinnan painuminen estää koirapuiston rakentamisen Arabianrantaan

kuvituskuva

Arabian rantapuistoon halutaan piknikpöytiä, grillauspaikkoja, koirapuisto sekä lisää puita ja pensaita. Lisäksi suurten hanhiparvien aiheuttamista haitoista halutaan eroon. Helsingin kaupunkisuunnittelijat lupaavat joitakin parannuksia Arabian rantapuistoon, mutta kaikkia toiveita ei pystytä toteuttamaan.

-Arabian rantapuisto on merkittävä virkistysalue itäisessä kantakaupungissa. Puisto koostuu suurelta osin laajoista nurmikentistä, jotka eivät tarjoa kovin monipuolisia mahdollisuuksia puistossa oleiluun, harmitellaan kaupunginvaltuutettu Kaisa Hernbergin valtuustoaloitteessa.

Aloitteen on allekirjoittanut 21 muuta Helsingin kaupunginvaltuutettua. He vaativat Arabian rantapuiston viihtyisyyden ja virkistyskäytön parantamista.

-Aukea puisto on ympäri vuoden hyvin tuulinen, ja suuren osan vuodesta nurmialueet ovat hanhiparvien valtaamat.

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan vastauksen mukaan maisemaniityt ovat aitoja tehokkaampi keino rajoittaa hanhien laiduntamista. Arabian rantapuistossa on jo lisätty niittynä hoidettavien alueiden määrää. Lisäksi Arabianrannan heikkojen pohjaolosuhteiden takia aitojen ja muiden rakennelmien rakentaminen ja ylläpito ovat tavanomaista korkeammat.

-Kevyetkin rakenteet painuvat 1-2 vuoden aikana, jolloin ne pitää oikaista.

Kaupunki kuitenkin selvittää, voidaanko rantapuiston nurmipintainen pelikenttä korvata jollakin toisella pelaamiseen sopivalla pinnalla, koska nurmipinta osaltaan houkuttelee hanhia.

Arabianrannan maanpinnan painuminen rajoittaa myös koira-aitauksen sijoittamista alueelle. Lisäksi koirapuisto pitäisi sijoittaa melun vähentämiseksi riittävän kauas asunnoista lähelle merenrantaa, jossa se olisi altis tulville.

Grillaus- ja piknikpaikkoja Arabianrannan puistoon saattaa sentään olla luvassa.

-Alueen hoito- ja kehittämissuunnitelmassa ratkaistaan, minne päin puistoa sijoitetaan pöytä-penkkiryhmiä sekä grillipaikka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.