Linnanrakentajantien keskellä pitää olla puurivi jatkossakin

Linnanrakentajantiellä on nykyisin puurivi kadun keskellä, ja puurivistö halutaan sinne myös kadun remontin jälkeen. Kuva vuodelta 2020. Kuva: Sakari Kiuru / Museovirasto

Helsingin ympäristölautakunta hyväksyi helmikuussa Linnanrakentajantien pohjoisosan, Itäväylän ja Operaattorinkadun katusuunnitelmat, mutta ei ilman äänestystä.

Lautakunnassa tehtiin vastaehdotus, joka hyväksyttiin äänin 9-4.

Näin ollen lautakunta päätti katusuunnitelmien täydentämisestä siten, että Linnanrakentajantien kaistojen leveyttä muokataan niin, että keskikaistalle saadaan jatkossakin sovitettua puurivi.

Lautakunnan kokouksessa tehtiin kaksi muutakin vastaehdotusta, jotka hyväksyttiin yksimielisesti ilman äänestyksiä. Lautakunta linjasi, että katujen jatkosuunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota Herttoniemen metroaseman ja kauppakeskus Hertsin välisen alueen jalankulkuyhteyden viihtyisyyteen ja sujuvuuteen.

Lisäksi lautakunta pyytää kaupunkia huolehtimaan siitä, että liikenteen sujuminen varmistetaan hankkeen rakentamisen aikana.

Pitkään katu-urakoiden kourissa olleeseen Herttoniemeen on siis luvassa lisää isoja katutöitä, kun alueen pääväylä Linnanrakentajantie kera Itäväylän liittymän menee remonttiin. Kaupunki on varautunut hankkeen rakennustöiden alkamiseen vuoden 2023 aikana.

Kunnallistekniikkaa ja katuja on uusittu vuoden 2022 aikana Laivalahdenkadulla, Insinöörinkadulla sekä Työnjohtajankadulla, ja tämä hanke on lähes valmistunut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.