Kallion Facebook-ryhmästä löytyy ratkaisu pulaan kuin pulaa

Kallion Facebook-ryhmästä voi bongailla avunpyyntöjä niin pieniin kuin myös hieman suurempiin ongelmiin. Joskus apua kaivataan sopivan ruokapaikan löytämiseen, naamiaisasun viimeistelyyn, Facebook-ryhmässä saatetaan pyytää seuraa kuppiloihin tai joskus siellä jaetaan ilmaislippuja milloin mihinkin tapahtumaan.

Kallion Facebook-ryhmässä tunnelma on useimmiten rento ja avulias. Siellä uskalletaan selkeästi kysyä apua lähes mihin tahansa ongelmaa.

– Onko Kalliossa mitään mestaa mistä saisi huomenna rautasahaa lainaksi?, kysellään Kallion Facebook-ryhmässä.

Ei aikaakaan, kun tarjolla on jo useampi vinkki tilanteen ratkaisuun. Osa tarjoaa entistä rautasahaansa tupakka-askia vastaan tai ihan vain hetkelliseen lainaan ja osa vinkkailee muita mahdollisuuksia löytää rautasaha kyseisenä päivänä avukseen.

Facebook-ryhmä saattaa joillekin olla se viimeinen tai jopa se ensimmäinen paikka, josta apua tiedustellaan. Asia saattaa olla usein hyvinkin kiireellinen, mutta se ei haittaa, sillä usein ratkaisu löytyy melkein minuuteissa.

– Olen todella myöhään liikkeellä, parin tunnin päästä on Halloween-bileet, mutta minun asusta puuttuu rusetti kaulasta! Löytyisikö keneltäkään vaikka lainaan tai halvalla musta tai vaaleanpunainen rusetti, eräs ryhmäläinen tiedustelee.

Kahden minuutin sisällä tiedustelun lähettämisestä kysyjälle oli löytynyt muutama ratkaisu ongelmaan.

Tämän ja useiden muidenkin esimerkkien perusteella voi sanoa, että Kallion Facebook-ryhmä toimii ongelmaan kuin ongelmaan.