Liito-oravat ovat yleistyneet Helsingissä eniten Konalassa

Kuvituskuva

Konala ja Malminkartano ovat uusia, liito-oravan vahvan kannan alueita Helsingissä. Myös Haagan, Pakilan ja Veräjämäen alueilla on todettu vahvoja uusia kantoja.

– Liito-oravakanta on vahvistunut kaikkialla, ja eniten Konalan ja Malminkartanon alueella, Haagassa, Pakilan ympäristössä sekä Veräjämäen metsissä, selvityksessä kerrotaan.

Konalassa liito-oravan elinpaikkoja on havaittu esimerkiksi Aittalehdon puistossa, Kakshuhdanpuiston metsäalueelta, Riukutien ja Vihdintien välisestä metsästä sekä Lehtovuorennotkon pohjoisosasta.

Helsingin kaupunki on teettänyt kolmannen selvityksen kaupungin liito-oravatilanteesta. Liito-oravakanta on vahvistunut Helsingissä nopeasti.

Vuosilta 2014-2018 Helsingistä tunnetaan kaikkiaan 89 liito-oravan asuttamaa metsäaluetta, joista valtaosa on ollut asuttuna myös vuonna 2018.

Liito-oravien elinpiirit ovat levittäytyneet erityisesti Helsingin länsi- ja keskiosiin. Vuosina 2014-2016 liito-oravat levisivät myös kaupungin itäosiin, mutta eivät enää viimeisen kahden vuoden aikana. Selvityksen mukaan Lahdenväylän moottoritie ilmeisesti haittaa liito-oravien leviämistä Itä-Helsinkiin pysyvämmin.

Helsingin kantakaupungissa liito-oravien uusia elinpaikkoja on viime vuonna havaittu Taka-Töölössä Topeliuksenpuistossa. Se on hoidettu puisto, joka on melko irrallaan metsäalueista.

Helsingin kaupunki kiinnittää jatkossa erityistä huomiota maankäytön suunnittelun ja liito-oravien suojelun yhteensovittamiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.