Liikennemuutokset Itä-Pasilassa jatkuvat ensi syksyyn

Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteysalue helmikuussa 2023.

Kalasataman ja Pasilan välisen raitiotien rakennustöihin liittyvät raiteistomuutostyöt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteyksessä 6. maaliskuuta alkaen.

Raiteistomuutostöiden vuoksi alueella tehdään johtosiirtoja.

– Liikennejärjestelyjä muutetaan ajoittain hieman töiden etenemisen mukaan syyskuun loppuun saakka, tiedotti Kalasatamasta Pasilaan -hanke.

Liikennejärjestelyjen muututtua 6. maaliskuuta raitiolinjan 1 päätepysäkki on siirtynyt Käpylästä Paavalinkirkolle Vallilaan.

Samalla Mäkelänkadun bussipysäkit Radanrakentajantien risteyksen pohjoispuolella on siirretty Isoniitynkadun pohjoispuolelle. Kadun itäpuolella jalankulku ja pyöräily on siirretty puistoalueen kautta kulkevalle kiertoreitille. Mäkelänkadulla on työmaan kohdalla moottoriajoneuvoliikenteelle käytössä kaksi kaistaa etelän suuntaan.

Kevään ja kesän aikana Itä-Pasilassa tehdään muun rakentamisen lisäksi raiteistomuutoksia myös Radanrakentajantien ja Ratamestarinkadun, Ratamestarinkadun ja Asemapäällikönkadun sekä Asemapäällikönkadun ja Ratapihantien ja Pasilansillan risteysalueilla. Työt vaikuttavat raitioliikenteeseen.

Pasilan ja Mäkelänkadun raitioliikenteeseen vaikuttavat raiteistomuutokset valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Viimeistelytyöt jatkuvat kuitenkin vielä marraskuulle saakka.

Länsi-Pasilassa kaikki raitiotiehankkeen työt saadaan valmiiksi jo ennen kesää. Pasilanraitiolla ja Pasilankadulla tehdään viimeiset päällysteet ja pintarakenteet kevään 2023 aikana.

Raitiotiehankkeessa rakennetaan Nihdin, Kalasataman, Vallilanlaakson ja Pasilan välille yhteensä 4,5 kilometriä uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa.

Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Samalla kehitetään jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.