Legendaarinen kulttuuriareena Gloria hyvästellään 20-vuotisjuhlavuotenaan

Monille helsinkiläisille tuttu ja tärkeä kulttuuriareena Gloria lakkautetaan keväällä 2019. Helsingin kaupungin kulttuurisen nuorisotyön tapahtumayksikkö ja Glorian toiminta siirretään Helsingin keskustasta Sörnäisten Suvilahteen, jonne perustetaan uusi kulttuuriareena Tiivistämö.

Glorian sulkeminen ajoittuu juuri Glorian 20-vuotisjuhlavuoteen, sillä Gloria avattiin vuonna 1999.

– Sulkeminen on ikävä juttu juhlavuodesta huolimatta, mutta romanttisesti ajateltuna 20-vuotisen historian täyttyminen on juhlava hetki sulkea yksi ovi ja avata toinen. Itse toimintahan ei ole loppumassa vaan se siirtyy Suvilahteen, kertoo kulttuuriareena Glorian tuottaja Janne Friman.

Pienellä Roobertinkadulla sijaitsevassa Gloriassa järjestetään toimintaa loppuun asti. Glorian viimeisiä tapahtumia tammikuun loppupuolella ja helmikuun alussa ovat Reset K-party, jonka järjestää K-Pop Suomi ry, sekä goatrance-bileet. Glorian vihoviimeinen yleisötapahtuma ei ollut vielä tiedossa lehden mennessä painoon.

– Ihan vihoviimeisen tapahtuman ajankohta ei ole nyt selvillä, sillä helmikuun ohjelmisto hieman elää vielä. Helmikuun lopussa joka tapauksessa, Janne Friman kertoo.

Myös 20-vuotisjuhlat aiotaan pitää helmikuun lopulla.

Suomigoa-teemalla pidettävät goatrancebileet 19. tammikuuta ovat Glorian viimeiset suomisoundi- ja psykebileet.

– Gloria, joka on toiminut suomisoundin kehtona jo 20 vuotta genren syntymäajoista lähtien, sulkee ovensa pysyvästi keväällä 2019. Tapahtuma on niin merkittävä, että sitä voisi verrata Lepakon sulkemiseen vuosituhannen alussa, mainostetaan Glorian nettisivulla.

Lepakko oli monen muun toiminnan lisäksi Helsingin merkittävimpiä elektronisen musiikin tapahtuma-areenoita.

Tuottaja Janne Friman kuitenkin toppuuttelee koko Glorian lakkauttamisen vertaamista Lepakon sulkemiseen parikymmentä vuotta sitten.

– En vertaisi tätä tilannetta Lepakon tarinaan. Lepakko syntyi eri lähtökohdista eri aikaan ja oli aivan omalla tavallaan merkittävä saavutus ja instituutio. Analogiaa löytyy toki siitä, että molemmat olivat nuorille suunnattuja avoimia ja monipuolisia kulttuuritaloja, jotka syntyivät, toimivat ja sitten siirtyivät toisiin tiloihin.

Millaista palautetta Glorian lopettaminen ja toiminnan siirto Suvilahteen on herättänyt Glorian kävijöissä?

– Tilana Gloria on jäänyt monille mieleen ja siellä on koettu sekä tehty hyvinkin paljon kahdenkymmenen vuoden aikana. Kyllähän Pikkurobalta lähteminen suoraan sanottuna on järkyttänyt lukuisia Glorian ystäviä. Mutta yhtälailla on ilmoilla kiinnostusta ja innostusta uutta tilaa kohtaan, Janne Friman vastaa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.