Lauttasaaren päiväkotiin moniosainen taideteos

Osa Maija Luutosen teoksesta Puuska. Kuvaaja: Kirsi Halkola /HAM

Kuusi uutta prosenttiperiaatteella toteutettua taideteosta on valmistunut ympäri kaupunkia eri-ikäisten helsinkiläisten käyttämiin tiloihin.

Yksi teoksista on sijoitettu Lauttasaareen. Kyseessä on itse asiassa moniosainen teos nimeltään Puuska. Maija Luutosen teos Puuska levittäytyy päiväkoti Lauttasaaren sisätiloihin, kolmeen porraskäytävään ja piha-alueelle.

– Juhla- ja makuusaliin villasta tuftaamalla toteutettu tekstiiliteos on ikään kuin sirpaloitunut kartta, josta irronneet osat ovat lehahtaneet tuulenpuuskan sysäämänä lentoon ja laskeutuneet porraskäytäviin ja pihalle, tiedotti Helsingin taidemuseo.

– Seinätekstiilissä on aaltoileva kuvio, joka kätkee sisäänsä muotoja ja osia, jotka erottuvat pikkuhiljaa teosta katsoessa. Porraskäytäviin sijoittuvat teoksen osat saavat muotonsa seinätekstiilissä esiintyvästä aallosta, mutta fragmentaarisiksi hajonneina.

Valoteokset on toteutettu Ledcontour-tekniikalla. Piha-alueelle levittäytyvien teososien kuviot on kaiverrettu käsin lukuisiin rakennuspaikalta löytyneisiin kiviin.

Helsingin kaupunki noudattaa prosenttiperiaatetta, mikä tarkoittaa, että kaupungin uudis- tai korjausrakentamisen kustannuksista noin prosentti varataan uuden julkisen taiteen toteuttamiseen.

Muut uudet taideteokset on sijoitettu eri puolille Helsinkiä. Petri Ala-Maunuksen teos Back to the Future on ripustettu Aleksis Kiven kouluun Kalliossa. Leena Kangaskosken kolmen teoksen kokonaisuus sijaitsee upouudessa päiväkoti Hopealaaksossa Kruunuvuorenrannassa. Vartiokylän uusi päiväkoti Kukkaniitty on saanut Ninni Luhtasaaren teoksen Versot. Jaakko Leeven teos Hornantuutti on sijoitettu Konalan ala-asteelle ja Myllypuron seniorikeskus on puolestaan saanut Jenni Ropen taideteokset Mobile A ja Mobile Ö.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.