Lapinmäentien autoruuhkat ovat yhä vaikeat – ”Kiertäkää mieluummin”

Kuvituskuva

Autojonot etenevät erittäin hitaasti Lapinmäentiellä Etelä-Haagan ja Munkkivuoren välillä. Myös bussilinja 57 jumittaa ruuhkissa ja puolen kilometrin ajomatka voi kestää lähes kymmenen minuuttia.

Lapinmäentien ruuhkiin on nyt kiinnitetty huomiota myös kaupunginvaltuustoon jätetyssä aloitteessa.

Helsingin kaupungilla on olemassa valmis suunnitelma Lapinmäentien uudistamiseksi, mutta lisää ajokaistoja ei ole luvassa. Päinvastoin, kaupunki katsoo, että ruuhkat johtuvat liiallisesta läpiajosta ja se pyrkii ohjaamaan liikennettä pois Lapinmäentieltä muille kaduille.

-Lapinmäentien läpiajoa on yritetty vähentää opastamalla sekä Vihdintieltä että Huopalahdentieltä autoilijat ajamaan Haagan liikenneympyrän kautta, kerrotaan liikennesuunnitelman esittelytekstissä.

Lapinmäentien ruuhkia pahentaa se, että Huopalahdentien liikennevaloristeyksessä Munkkivuoren ostoskeskuksen edustalla vihreä valo palaa melko lyhyen aikaa. Kaupungin mukaan tällä liikennevalojen ajoituksella pyritään niin ikään ohjaamaan autoja Haagan liikenneympyrään.

-Toimenpiteistä huolimatta autoilijat käyttävät tottumuksesta mieluummin Lapinmäentietä läpiajoon vaikka reitti Haagan liikenneympyrän kautta on nopeampi ruuhka-aikaan.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Lapinmäentien liikennesuunnitelman jo toukokuussa 2016. Sitä ennen on toteutettu yli 12 metristen ajoneuvojen läpiajokielto.

Lapinmäentien liikennesuunnitelman toteutus odottaa Munkkivuoren Pohjola-korttelin toteutumista.

Kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumiehen (kok) valtuustoaloitteen yhtenä kohtana toivotaan keinoa Lapinmäentien ruuhkien purkamiseksi, kun uudet kerrostalot valmistuvat Pohjolan paikalle.

-Nyt Lapinmäentien ja Huopalahdentien välillä on kohtuuttomat ruuhkat. Teboilin risteyksessä on monelle epäselvää, että kuka väistää ja ketä. Liikennemerkkien sijoittelu ja näkyvyys ovat myös ongelma.

-Teboilin risteykseen pitäisi laittaa oma kaista ja liikennevalo oikealle Huopalahdentielle kääntyville. Kokonaisuudessaan se risteys on jalankulkijoille vaarallinen ja autoilijoille sekava. Vihreiden valojen aika on todella lyhyt, Terhi Koulumiehen aloitteessa kerrotaan.

Jani Jakonen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.