Hauska kiinanharjakoira ihmettelee Kannelmäen muuttuvia maisemia

Oho, mikä erikoisen ja hauskan näköinen pikkukoira tepastelee nurmikolla ”Uuden Kannelmäen” edustalla Vanhaistentiellä.

Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen paikalle nousee parhaillaan näyttäviä asuinkerrostaloja ja tämä viehkeän siro seurakoira kulkee emäntänsä kanssa ison työmaan ohi joka päivä.

-Tämä on kiinanharjakoira. Näitä ei ole Suomessa kovinkaan montaa, sanoo koiran omistajaksi esittäytyvä Seija.

Koiran nimi on Eino ja hän on seitsemän vuotias. Einolla on yllään t-paita, sillä kiinanharjakoirilla on hento turkki ja vähänkin viileämmällä säällä tarvitaan lämmikettä. Sadesäällä Eino puetaan sadevaatteisiin.

-Se on aina kuin pientä lasta pukisi, Seija naurahtaa.

Kiinanharjakoira on ollut suhteellisen harvinainen koirarotu Suomessa, mutta viime vuosina sen suosio on kasvanut. Kennelliiton tilaston mukaan uusia kiinanharjakoiria rekisteröidään Suomessa satoja vuosittain, esimerkiksi viime vuonna 327 kiinanharjakoiraa.

Kannelmäen uudet kehityksen tuulet ovat tulleet Seijalle ja Einolle tutuiksi, sillä myös koti-ikkunasta näkyy suoraan vanhan ostoskeskuksen purkutyömaalle ja uusien asuinkerrostalojen rakennustyömaalle.

-Rakennustyöt eivät häiritse meitä ollenkaan. Ei ole kolinaa, ei kilinää. Katsotaan vain kun taloja tulee lisää, Seija kertoo.

”Uuden Kannelmäen” rakennusprojekti on edennyt tällä hetkellä siihen pisteeseen, että kaikki loputkin ostoskeskuksen rakennukset on purettu, eli myös rakennus, jossa viime hetkiin asti toimi Alepan ruokakauppa.

Seija suhtautuu kehitykseen myönteisesti, vaikka vanhaa ostoskeskusta tuleekin hieman ikävä.

-Ihan ok. Vanha ostari romutettiin, mutta ei siitä ollut enää samanlaista hyötyä kuin joskus aikoinaan.

-Uudet asunnot ovat piristysruiske. Täällä ovat koulut ja päiväkodit valmiina, samoin hyvät kulkuyhteydet. Ympärillä olevat kerrostalot on tehty vuonna 1955 ja täällä asuu vielä joitakin alkuperäisiä asukkaita. Se kertoo alueen ja taloyhtiöiden viihtyvyydestä.

Seija sanoo, että asukkaat vähintäänkin moikkaavat toisiaan kadulla, ja varsinkin Eino-koira on tuttu näky monille kannelmäkeläisille.

Jani Jakonen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.