Länsi-Helsingissä runsaasti sorakatuja – asukaskysely alkoi

Kassaratie Heikinlaaksossa. Kuva: Juho Kuntsi

Läntisen suurpiirin alueella sijaitsee yli 30 päällystämätöntä sorakatua.

Helsingin kaupunki jatkaa keväällä 2021 käynnistämäänsä selvitystyötä kaupungin sorakaduista, joita ei ole päällystetty.

Nyt kaupunki on avannut asukkaille ja muille sorakatujen käyttäjille suunnatun verkkokyselyn, joka on avoinna 10. huhtikuuta 2022 saakka. Linkki kyselyyn löytyy kaupungin nettisivuilta.
Selvityksen tavoitteena on kartoittaa Helsingin sorakadut ja tehdä katsaus niiden kuntoon.

– Selvitykseen on pyritty ottamaan mukaan kaikki Helsingin asemakaavoitetuilla alueilla sijaitsevat rakentamattomat sorakadut ja -tiet, jotka palvelevat asunto-, palvelu- tai tuotantotoiminnan kulkuyhteytenä muuhun katuverkkoon. Asukkaiden ja sorateiden käyttäjien käyttökokemuksella on tärkeä osa selvitystyössä, kaupunki tiedottaa.

Kyselyssä voi muun muassa kertoa mielipiteensä katujen kunnosta ja esittää toiveensa katujen mahdollisesta tulevasta päällysteestä: säilytetäänkö katu ennallaan ja peruskorjataan se sorakatuna vai rakennetaanko se kestopäällystettynä.

– Asukkaiden katumaksut eivät tule kasvamaan mahdollisen katujen rakentamisen tai peruskorjauksen yhteydessä, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Selvityksessä käytetään kaikista rakentamattomista ja keskeneräisistä kaduista yhteistä nimikettä ”sorakadut”. Suurin osa näistä kaduista on sorapintaisia, mutta mukana on myös sirotepinnoitettuja ja joitakin kestopäällystettyjä katuja.

Läntisen suurpiirin alueella sorakatuja on Helsingissä toiseksi eniten. Läntisessä suurpiirissä rakentamattomia sorakatuja on kaikkiaan 32 kappaletta.
Eniten niitä on, 153 kappaletta, koillisen suurpiirin alueella. Vähiten sorakatuja on eteläisen suurpiirin alueella, vain yksi.

Koko kaupungin alueella rakentamattomia sorakatuja on kaikkiaan 212 kappaletta. Östersundomin alueen sorakadut eivät ole mukana selvitystyössä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.