Länsi-Helsingissä äänestetään kymmenistä OmaStadi-ehdotuksista

Kuvituskuva

Helsinkiläisten asuinympäristöjen parantamiseen tähtäävä OmaStadi-yleisöäänestys on tarkoitus järjestää lokakuussa 2021.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia ja yksi väylä kaupunkilaisille vaikuttaa kaupungin palveluihin ja asuinympäristöön.

OmaStadin toisella kierroksella Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten tekemien ehdotusten toteuttamiseen.

Lokakuun äänestyksessä jokainen tänä vuonna 12 vuotta täyttävä ja sitä vanhempi helsinkiläinen saa äänestää. Eniten ääniä saaneet ehdotukset toteutetaan.
Äänestämällä on mukana kehittämässä tulevaisuuden Helsinkiä ja omaa lähiympäristöä.

Syksyllä 2020 kaupunkilaiset jättivät yhteensä lähes 1 500 ideaa kaupungin kehittämiseksi.

Määrällisesti eniten ideoita annettiin teemoista liikunta ja ulkoilu, puistot ja luonto sekä rakennettu ympäristö. Ideoiden arvioinnin jälkeen käynnistyi yhteiskehittäminen, jonka aikana ideoista tehtiin OmaStadin kriteerit täyttäviä ehdotuksia vuoropuhelussa kaupungin eri toimialojen asiantuntijoiden ja asukkaiden välillä.

Äänestykseen etenevien ehdotusten lukumäärä selviää syksyn aikana pormestarin päätöksestä. Kaikki ehdotukset ovat jo nyt nähtävillä omastadi.hel.fi-sivustolla.
Helsingin läntisen suurpiirin alueella jätettiin 148 ideaa, joista 121 täytti OmaStadi-kriteerit ja eteni yhteiskehittämisvaiheeseen.

Tällä hetkellä mukana on 60 läntisen Helsingin kehittämiseen liittyvää valmista ehdotusta. Läntisen suurpiirin määräraha on OmaStadissa yli 1,2 miljoonaa euroa.

– Länsi-Helsingin asukkaiden tekemät ehdotukset toisivat toteutuessaan iloa ja lisäisivät viihtyisyyttä koko alueelle. Koko kaupunkia koskevissa ehdotuksissa näkyy kaupunkilaisten innovatiivisuus ja halu ratkaista muun muassa ilmastoon liittyviä kysymyksiä, ja myös niissä kuten läntiselle alueelle tehtyjen ehdotusten teemoissa korostuvat lähiluonto, liikunta ja ulkoilu sekä yhdessä tekeminen, kertoo läntisen suurpiirin stadiluotsi Silja Lindblad.

Äänestys järjestetään lokakuussa omastadi.hel.fi -sivustolla, jonne päivitetään tiedot äänestyksestä ja tarkemmista päivämääristä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.