Lainappi onnistui Hakaniemessä

Erilaisten hyödyllisten tavaroiden ja välineiden lainaamiseen tarkoitettu Lainappi-lokerikko oli onnistunut kokeilu Hakaniemen metroasemalla.

HKL järjesti keväällä 2021 innovaatiohaun, jossa etsittiin ketteriä kokeiluja metroasemien palvelujen ja viihtyisyyden edistämiseksi. Kokeilun kohteeksi valikoitui Lainappi-lokerikko, josta asiakkaat voivat sovelluksen avulla vuokrata käyttöönsä sellaisia välineitä, joita ei käyttöasteensa tai hinnan vuoksi kannata itse hankkia omaksi.

HKL tiedotti tammikuussa 2022, että Lainappi-lokerikon toimintaa jatketaan. Kokeilu osoitti HKL:lle ja Lainappi Oy:lle, että lokerikko on tapa, jolla kiertotaloutta voi edistää hyvin ja uusien käyttäjien kynnystä osallistua madaltaa.

Suurimman suosion Hakaniemen Lainapissa saivat tuotteet, joita ihmiset tarvitsevat harvoin ja ovat hinnaltaan kalliita. Tällaisia ovat esimerkiksi höyry- ja tekstiilipesurit. Toimintaa myös kehitettiin kokeilun aikana niin, että laatikostoon lisättiin käyttäjille mahdollisuus vuokrata myös omia tavaroitaan muille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.