Laajasaloon kaksi uutta talviuintipaikkaa

Aurinkolahden uusi talviuintipaikka laitureineen. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki vastaa talviuintibuumiin, sillä tällä talviuintikaudella avataan peräti viisi uutta talviuintipaikkaa. Ne kaikki sijoittuvat Itä-Helsinkiin.

Laajasalon talviuintipaikat ovat Sarvaston venesatamassa ja Laajarannassa. Niistä ainakin Sarvaston sataman talviuintipaikka on jo avattu. Kaupungin tiedotteen mukaan Sarvaston talviuintipaikan ylläpitäjänä on Top Boat yhteistyössä satamakahvila Messin kanssa.

Muut uudet talviuintipaikat on avattu tai avataan Aurinkolahdessa, Ison Kallahden uimarannan kupeessa ja Vartiokylänlahdella Vartioharjussa.

Helsingissä oli tämän talviuintikauden alussa 13 talviuintipaikkaa, joiden toiminnoista vastaavat talviuintiseurat ja -yhdistykset.

Helsingin talviuintipaikkoja ylläpitävät ja hallinnoivat talviuintiseurat ovat saaneet paljon uusia jäsenhakemuksia, mutta kaikki halukkaat eivät ole talviuintipaikkaa itselleen löytäneet tai päässeet liittymään haluamiinsa talviuintiseuroihin tai -yhdistyksiin.

– Myös näitä uusia talviuintipaikkoja pyörittävät yritykset ja yhdistykset. Mutta Helsingin kaupunki kuitenkin edellyttää, että uusissa talviuintipaikoissa jäsenmääriä ei rajoiteta millään tavalla, vaan niihin voi liittyä kaikki halukkaat talviuinnista kiinnostuneet, kertoi tiedotteessa Helsingin liikuntapalveluiden projektikoordinaattori Oleg Jauhonen.

Myös jäsenmaksut pidetään Helsingin edellytyksestä maltillisina, sillä talviuintikauden jäsenyyden hinta uusissa talviuintipaikoissa on 30 euroa.

Lisäksi uusilla talviuintipaikoilla järjestetään talviuintia kertamaksulla vähintään kerran viikossa 4 tunnin ajan. Kertakäynti maksaa enimmillään 5 euroa. Kertakäynnit ovat kaupungin mukaan valvottuja, jolloin paikalla on henkilökuntaa, joka huolehtii talviuimareiden turvallisuudesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.