Herttoniemen katutöiden toinen vaihe valmistumassa

Herttoniemen katutöiden kakkosvaiheen isoimmat betoniputket tulivat hulevesilinjaan Laivalahdenkadulle. Kuvassa näkyy yksi isoista kaivoista, jotka painavat jopa 21 tonnia. Kuva: Kirsikka Mattila / Sitowise

Herttoniemen yritysalueen katujen peruskorjauksen toinen urakkavaihe on loppusuoralla.

Kunnallistekniikkaa ja katuja on uusittu vuoden 2022 aikana Laivalahdenkadulla, Insinöörinkadulla sekä Työnjohtajankadulla. Rakennustyöt jäivät vuodenvaihteessa tauolle ja runsaan lumentulon takia osa katujen pintarakenteiden rakentamisesta ja muista viimeistelytöistä siirtyy kevääseen.

Viimeistelytöihin sisältyvät esimerkiksi tiemerkinnät ja kiveysten viimeistely.

Kaikki ajoradat urakka-alueella ovat kaupungin mukaan käytössä. Laivalahdenkadun pyöräliikenne kulkee ensi kesään asti vanhaa kävely- ja pyörätietä viheralueen keskellä.

Alueelle on rakennettu yksisuuntaisia pyöräteitä, jolloin jalkakäytävä voidaan varata yksin jalankulkijoille.

Bussipysäkkien paikkoja on tarkistettu ja niiden yhteyteen on rakennettu uusia pysäkkialueita.

Uudet pysäkit otetaan käyttöön keväällä, kun pintarakenteet ovat valmiit.

– Lisäksi alueelle on toteutettu monia pieniä uudistuksia, jotka jäsentävät ja helpottavat liikkumista. Näkövammaisten kulkua ohjaavat noppakiviraidat ja risteysalueiden pyöräilylinjoja jäsentävä väriasfaltti ovat esimerkkejä näistä uudistuksista, kertoi rakennuspäällikkö Veli-Pekka Perttinä Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitoksesta Starasta.

Alueen hulevesien hallinta paranee, sillä jatkossa Herttoniemen jätevedet ja hulevedet eriytetään.

Yksi urakan haastavimmista työvaiheista liittyi hulevesien hallintaan, sillä pituudeltaan 80-metrinen ja läpimitaltaan 1,4-metrinen hulevesiputki juntattiin Itäväylän alitse kivikkoisten maakerrosten läpi. Putki kulkee nyt Työnjohtajankadun päästä Oravapuistoon.

Jo noin vuosi sitten valmistuivat Laivalahdenkadun alkuosuus Linnanrakentajantien ja Suunnittelijankadun välillä, Suunnittelijankatu sekä Itäväylän ramppi.

Herttoniemen yritysalueen ja lähistön katujen myllerrys ei pääty ensi kevääseen, sillä katujen uudistus jakautuu kuuteen eri vaiheeseen, joista kaksi vaihetta on tehty. Kaupungin tiedotteessa arvioidaan, että katujen uudistus jatkuu ainakin vuoteen 2026 asti. Muun muassa Linnanrakentajantien peruskorjaus alkaa syksyllä 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.