Kruunuvuorenrantaan luvassa leikkipuisto

Kuvituskuva

Puiston rakentaminen alkaa näillä näkymin vuonna 2025.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi 28. marraskuuta Haakoninlahdenpuiston eteläosan puistosuunnitelman.

Puiston eteläosaan on luvassa leikkipuisto, johon tulevat kaupungin tarjoamat leikkipuistopalvelut, kuten iltapäiväkerhotoimintaa.

Leikkipuiston sisätilat on tarkoitus sijoittaa monitoimitaloon, joka rakennetaan puiston länsipuolelle. Monitoimitalon nimi on Helmi ja siihen ovat sijoittumassa tulevaisuudessa myös koulu ja päiväkoti.

Haakoninlahdenpuiston eteläosa rajautuu etelässä Stansvikin rantakatuun ja pohjoisessa Haakoninlahdenkatuun. Puiston pohjoisosa tulee Haakoninlahdenkadun pohjoispuolelle.

Puiston eteläosaan on suunniteltu leikkipuiston ja monitoimitalon lisäksi muun muassa erilaisia kasvillisuusalueita ja kulkureittejä.

– Puisto jakautuu kolmeen eri vyöhykkeeseen. Näitä ovat lännessä sijaitseva luonnonmukaisen kasvillisuuden vyöhyke, keskialueen avoimet näkymät muodostava niitty- ja nurmivyöhyke ja itäreunassa koulupihaan liittyvä leikkivyöhyke. Koko puistoa yhdistävät merelliset elementit: merennannan kasvillisuus, leikkipuiston meriaiheiset välineet ja laiturimaiset oleskelulavat, kerrotaan kaupunkiympäristölautakunnan päätöksessä.

Puiston rakentamiseen on varattu määräraha kaupunkiympäristölautakunnan talousarvioehdotuksessa vuodesta 2025 alkaen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.