Koulun rakentaminen ja päiväkodin suunnittelu etenevät Pakilassa

Koulun työmaa huhtikuussa 2021. Kuva: Marjukka Haavisto

Pakilan ala-asteen koulurakennuksen peruskorjaus ja laajennus ala- ja yläasteen koulujen käyttöön etenee Halkosuontiellä.

Tilat valmistuvat helmikuussa 2022, jos työmaa voi jatkaa toimintaansa normaalisti.

Asiasta tiedotti Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala kesäkuun 2021 alussa.

Pakilan ylä- ja ala-asteen koulut siirtyvät ensimmäisiä ja toisia luokkia lukuun ottamatta Halkosuontien uudistettuihin koulutiloihin heti, kun talo on kalustettu. Ensimmäiset ja toiset luokat jatkavat tuolloin koulutyötä Aulikinpuiston väistötiloissa osoitteessa Paloheinäntie 40 b.

Päiväkoti Havukan tontille tulevan päiväkodin ja koulun ensimmäisten ja toisten luokkien yhteisen uuden rakennuksen jatkosuunnittelu on käynnistymässä. Hanke sijoittuu osoitteeseen Elontie 35.
Taloon tulee tilat 240 päiväkotilapselle ja 180 koululaiselle sekä 12 lapselle, jotka tarvitsevat erityistä tukea.

Päiväkoti Havukka siirtyy ala-asteelta vapautuviin Aulikinpuiston väistötiloihin keväällä 2022. Väistötilarakennukseen ja sen pihalle tehdään ennen muuttoa joitakin muutoksia, jotta tilat sopisivat paremmin päiväkodin käyttöön.

Elontien uudelle rakennukselle haetaan rakennuslupaa loppuvuodesta.

– Rakennusvalvonta kuulee luvan hakemisen yhteydessä naapureita, joita ovat vastapäisen tai viereisen tontin omistajat, esim. taloyhtiöt tai omakotitalon omistajat. Tilojen käyttäjiä osallistetaan suunnitteluun useissa käyttäjäkokouksissa, minkä lisäksi suunnitelmia esitellään koulun ja päiväkodin henkilökunnalle ja lasten huoltajille ensi syksynä, kaupunki tiedotti.

Havukan nykyinen rakennus puretaan uuden rakennuksen alta arviolta keväällä 2022. Uusi rakennus valmistuu syksyllä 2023.

Alueen katuja kehitetään koulu- ja päiväkotihankkeiden vuoksi. Asukkaat ovat antaneet hankkeen alusta alkaen liikennejärjestelyihin parannusehdotuksia, jotka on huomioitu katusuunnittelussa. Katusuunnitelmat olivat nähtävillä keväällä 2021. Katujen muutostyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2022 Halkosuontiestä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.