Kotiteatterifestivaali muuttaa helsinkiläiset kodit teatterinäyt tämöiksi 16. – 19.11.2016

Kotiteatteri saa uuden – tai vanhan – merkityksen, kun Kotiteatterifestivaali muuttaa kodit teatterinäyttämöiksi marraskuussa. Luvassa on yhtä aikaa intiimejä ja rentoja teatterikokemuksia neljän päivän ajan eri puolilla Helsinkiä. Festivaalin ohjelma sisältää yhteensä 12 eri esitystä 8 kodissa Helsingin kantakaupungissa. Yhdessä kodissa nähdään illan aikana yleensä muutama lyhempi esitys.

Kotiteatterifestivaali ei rajoitu ainoastaan perinteiseen teatteriin, sillä esityksinä nähdään tänä vuonna monologeja, lukudraamaa, runoesityksiä, nukketeatteria ja yksi kuuden tunnin mittainen tanssiperformanssi. Esiintyjinä tapahtumassa nähdään TEAK:in näyttelijälinjan opiskelijoita sekä muita nousevia kykyjä.

Jussi Lankoski ja Menni Renvall esittävät lukudraamaesityksensä Juha Jokelan Fundamentalisti-näytelmästä. Jussi Lankosken ja Karlo Haapiaisen Taisto -näytelmä on indie-hengessä toteutettu esitys teatterin tekemisestä Suomessa vuonna 2016. Wilhelm Blombergin Hiljaiset tanssit on puolestaan kuuden tunnin mittainen tanssi-installaatio, jossa tanssijat esittävät itselleen kiinnostavan musiikkiteoksen korvanapit korvissa ja silmät kiinni. Katsoja saa tulla paikalle milloin vain ja seurata tanssia kuulokkeiden kautta.

“Kun näyttelijä ja yleisö tuodaan pieneen tilaan, jossa ei selkeästi ole erotettu lavaa ja katsomoa, tulee esityksestä hyvin intiimi. Jokainen tila aiheuttaa esitykselle myös omat vaatimuksensa, joten luvassa on monella tapaa ainutlaatuisia elämyksiä”, kertoo idean takana oleva Jaakko Blomberg Yhteismaa ry:stä.

Kotiteatterifestivaali järjestetään nyt toista kertaa. Edellisen kerran helmikuussa 2015 kaikki näytökset olivat täynnä ja palaute niin hyvää, että tapahtumaa lähdettiin tekemään uudestaan. “Suomen kesä on lyhyt ja aiheuttaa omat rajoitteensa tapahtumien järjestämiselle. Meillä on kaupunki täynnä tilaa ihmisten kodeissa, joten miksei niissäkin voisi välillä järjestää julkisia tapahtumia, kuten vaikkapa teatteria”, sanoo Blomberg, joka on myös vasta järjestetyn Helsinki Sauna Dayn takana.

Teatteriesityksiin on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii paikan varaamista etukäteen osoitteessa www.holvi.com/shop/kotiteatterifestivaali/

Paikan varaaminen maksaa euron. Itse esitykset ovat ilmaisia, mutta esiintyjiä saa muistaa myös paikan päällä vapaaehtoisilla maksuilla.

Lisätietoja:

www.facebook.com/kotiteatterifestivaali

www.facebook.com/events/558354141023674/

Lippujen varaus: https://holvi.com/shop/kotiteatterifestivaali/

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.