Kontulan metroasemaa remontoidaan vuosina 2024 ja 2025

Alustava havainnekuva Kontulan metroaseman laituritasolta. Aseman ulkoasun yksityiskohdat kuten seinäpintojen rakenteet tai värit tulevat projektin kuluessa vielä tarkentumaan. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Kaupunkiliikenne Oy aloittaa Kontulan metroaseman laituritason perusparannushankkeen valmistelevat työt toukokuun puolivälissä.

Tänä kesänä toteutettavat työt sijoittuvat suurelta osin aseman laiturialueelle, jonka vuoksi metroliikenne Kontulassa joudutaan keskeyttämään keskikesällä.

Aseman laiturialueelta korjataan betonirakenteet ja uusitaan pintamateriaalit, alakatot, varusteet, kalusteet ja opasteet.

Itäisen sisäänkäynnin julkisivun betonipinnat korjataan ja pintakäsitellään, jalkasäleiköt uusitaan ja sisääntulokatoksen valaistus, alakatto ja laatoitus uusitaan. Keskimmäisestä sisäänkäynnistä uusitaan käsijohteiden puuosat, kunnostetaan valaisimet ja toteutetaan opastus näkövammaisille.

Hanke jatkuu vuonna 2025, jolloin Kontulan metroaseman läntinen sisäänkäynti rakennetaan kokonaisuudessaan uudelleen ja uusitaan muun muassa liukuportaat ja hissit.

Aseman kulkujärjestelyt muuttuvat projektin edetessä, ja Kaupunkiliikenne Oy:n mukaan matkustajia opastetaan asemalla tarkemmin reiteistä. Aseman itäpääty pysyy kesän ajan auki, vaikka asema muuten suljetaan liikennöintikatkon ajaksi.

HSL järjestää metron itäiselle haaralle korvaavaa bussiliikennettä metron liikennekatkon ajaksi.

Kontulan metroasema otettiin käyttöön vuonna 1986.

Metroaseman laiturikatos, laituri ja läntinen sisäänkäynti ovat alkuperäisessä asussaan, ja alueen asukkaat ovat ehdottaneet monesti niiden kohentamista. Asemalla on kolme sisäänkäyntiä: itäpäässä, laituritason keskivaiheilla ja länsipäässä. Asemalle on tehty keskimmäisen sisäänkäynnin perusparannus 2002 ja itäisen sisäänkäynnin perusparannus 2008.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.