Kontulaan toteutettiin valtava muraalikokonaisuus

Apolo Torres teki teoksen Kontulaan osana UPEA17-tapahtumaa.

Kontulan kerrostaloissa komeilee upea muraalikokonaisuus.

Syyskuussa osoitteeseen Kontulakaari 11 syntyi teossarja, joka on Suomen suurin muraali. Sen kerrotaan olevan ennennäkemätön niin kokoluokassaan, aihepiirissään kuin myös taiteilija kombinaatiossaan. Muraali haastaa katsojansa yleismaailmallisten teemojensa kautta, jossa taiteilijat leikittelevät vaihtelevilla horisonteilla ja erilaisilla perspektiiveillä.

Kontulankaaren muraalin tulee maalaamaan kolme muraalitaiteen kansainvälistä nimeä, brasilialainen Apolo Torres, australialainen Fintan Magee ja yhdysvaltalainen Pat Perry. Taiteilijat maalaavat massiivisen teossarjan kolmen kahdeksan kerroksisen talon päätyseiniin.

– Kontulan teoskokonaisuus on täysin ainutlaatuinen. On upeaa saada kolme näin korkealuokkaista muraaliteosta Helsinkiin. Tämä teossarja herättää varmasti kiinnostusta myös Suomen ulkopuolella, kertoo kulttuurituottaja Sampo Laurikainen Helsingin kaupungilta

Kontulankaari 11:sta seinään maalattava teos on kolmas muraali Heka-talossa. Aiemmat muraalit löytyvät Arabianrannasta ja Kannelmäen palvelutalon seinästä.

Teos toteutetaan osana UPEA17-kaupunkifestivaalia. UPEA-kaupunkifestivaali järjestetään nyt toista kertaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.