Konalan pelastusasema vihittiin käyttöön

Konalan pelastusaseman avajaisseremoniaan kuului paloletkun leikkaus. Kuvassa: pelastuskomentaja Jani Pitkänen (vas), palomies-ensihoitaja Niko Viljanen, apulaispormestari Daniel Sazonov ja pelastusjohtaja Vesa Halonen.

Konalan uusi pelastusasema on aloittanut toimintansa Vihdintien ja Kehä I:n kainalossa Muonamiehentiellä.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitoyksiköt tavoittavat kohteet nyt nopeammin Länsi-, Luoteis- ja Pohjois-Helsingissä, kun Konalan pelastusasema on aloittanut toimintansa.

Uudella Konalan pelastusasemalla toimii pelastusyksikkö ja perustason ensihoitoyksikkö sekä CBRNE-erikoisyksikkö.

Aseman henkilöstö on erikoiskoulutettu toimimaan kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten aineiden aiheuttamissa tilanteissa sekä ydin- ja räjähdeonnettomuuksissa.

Asema on suunniteltu ja rakennettu pelastuslaitoksen tarpeisiin, ja siellä toteutetaan puhdas pelastusasema -toimintamallia, jossa likaiset varusteet ja kalusto voidaan pestä ja huoltaa erillisissä tiloissa.

– Olemme aktiivisesti kehittäneet toimintavalmiuttamme kaupungin pohjoisissa osissa, jotta pelastustoiminnan toimintavalmiusaika saadaan tavoitellulle tasolle. Käynnissä on mittava kymmenen vuoden projekti, jossa rakennetaan neljä pelastusasemaa ja kahdesta kolmeen kevytasemaa, kertoi pelastuskomentaja Jani Pitkänen aseman avajaisissa.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos varmistaa uusien pelastusasemien rakentamisella Etelä-Suomen aluehallintoviraston edellyttämän palvelutason alueilla, joissa on havaittu puutteita.

Uusista asemista ensimmäinen otettiin käyttöön Konalassa. Muut uudet pelastusasemat ovat suunnitteilla ja rakenteilla Kontulaan, Tapanilaan ja Vuosaareen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.