Asuinkatujen pysäköintiä karsitaan esikaupunkialueilla

Nykytilanteessa kapeat jalkakäytävät päästään puhdistamaan lumesta vasta, kun pysäköidyt ajoneuvot on siirretty pois jalkakäytävän viereltä. Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö

Tonttikatujen kadunvarsipysäköintiä karsitaan pysyvästi paikoissa, joissa kadun auraaminen on hankalaa.

Helsingin kaupunki tekee pysyviä muutoksia tonttikatujen pysäköintijärjestelyihin.

Ympärivuotisia muutoksia on tulossa noin 150 tonttikadulle eri puolilla kaupunkia.

Muutettavat kohteet sijaitsevat pääasiassa kantakaupungin ulkopuolella, esimerkiksi Haagassa, Laajasalossa, Munkkiniemessä, Munkkivuoressa, Pakilassa ja Reimarlassa.

Muutokset tulevat voimaan pääosin vuoden 2023 aikana.

Pysäköintimuutoksia tulee kaduille, joilla talvikunnossapito on jalkakäytävän kapeuden tai katutilan ahtauden vuoksi hankalaa.

– Muutokset koskevat katuja, joilla kadunvarsipysäköinti vaikeuttaa merkittävästi jalkakäytävien auraamista ja liukkauden torjumista. Pysäköintipaikkojen riittävyys varmistetaan myös jatkossa, tiedotti Helsingin kaupunki.

Uudet pysäköintijärjestelyt tarkoittavat esimerkiksi pysäköintikieltoa jalkakäytävän puolella tai pysäköinnin siirtämistä jalkakäytävän vierestä kadun toiselle laidalle.

Muutokset vaikuttavat kadunvarsipaikkojen kokonaismäärään, sillä osa pysäköintipaikoista poistuu käytöstä ja osalla kaduista paikat ovat rajoitetusti käytössä.

– Järjestelyllä halutaan parantaa jalkakäytävien turvallisuutta ja käytettävyyttä erityisesti lumiseen aikaan. Toimivammalla talvikunnossapidolla voidaan vähentää liukastumisia ja kaatumisia, jotka ovat jalankulkijoiden yleisimpiä loukkaantumissyitä.

Nykytilanteessa etenkin kapeat jalkakäytävät päästään puhdistamaan lumesta vasta, kun pysäköidyt ajoneuvot on siirretty pois aurauskaluston tieltä. Tämä hidastaa lumenpoistoa huomattavasti ja aiheuttaa ylimääräisiä työvaiheita ja kustannuksia.

Pysäköintimuutokset perustuvat kaupunkiympäristölautakunnan vuonna 2018 tekemään päätökseen.

Muutoksia tonttikatujen kadunvarsipysäköintiin on tulossa seuraaville alueille: Haaga, Heikinlaakso, Herttoniemi, Jakomäki, Koskela, Kulosaari, Kumpula, Kuusisaari, Käpylä, Laajasalo, Lassila, Lauttasaari, Malmi, Munkkiniemi, Munkkivuori, Myllypuro, Pakila, Patola, Puistola, Pukinmäki, Reimarla, Siltamäki, Tapaninvainio, Tapulikaupunki, Toukola, Veräjämäki, Yliskylä ja Vuosaari.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.