Nuoret uudistavat Pitäjänmäen nuorisotalon

Pitäjämäen nuorisotalo kokee suuren muutoksen.

Pitäjänmäen nuorisotalon viihtyvyyden edistämiseksi kysytään neuvoja nuorilta. Muutokset Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tekee yritysyhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kiven, Finlaysonin ja huonekaluliike Vepsäläisen kanssa.

Pilotin tavoitteena on parantaa alueen palveluja yhdessä nuorten kanssa. Nuoret ovat ideoineet nuorisotalolle muun muassa erilaisia teemoja, toimintoja sekä värimaailmaa. Nuorten ja yritysten yhteistyönä nuorisotalosta saadaan alueen nuorille räätälöity kokonaisuus, joka vastaa entistä paremmin nuorten vapaa-ajan ja harrastusten vaatimiin tarpeisiin.

– Meidän tehtävänä ja tavoitteena on luoda uusia elämyksiä nuorille ja inspiroida heitä tekemään ruokaa, pelaamaan ja olemaan toistensa kanssa, toimitusjohtaja Vertti Kivi toteaa.

Nuorilla on ollut paljon toiveita talon suhteen. He ovat muun muassa toivoneet nuorisotalolle uusia sohvia, mattoja, seinille maalauksia, enemmän kasveja, hiljaisia huoneita, galaksiteemaista seinää sekä parempaa ilmanvaihtoa.

– Tässä projektissa on mukana kolme nuorta. Me ollaan kaikki kerrottu ideoita nuorten näkökulmasta muille suunnittelijoille. Tähän mennessä ollaan esimerkiksi kerrottu millä väreillä halutaan, että maalataan ja että laitetaanko seinille taideteoksia, suunnitteluun osallistuva nuori Jaakko Kronqvist kuvailee pilotista kertovalla YouTube-videolla.

Pilotilla halutaan tehdä hyvää ja muun muassa estää nuorten syrjäytymisriski.

– Nuorisotila voi olla just se paikka, jossa nuoret inspiroituu ja löytää harrastuksen, joka estää syrjäytymästä. Jos tällaista pystytään tekemään, niin työ on varmasti sen arvoista, luova johtaja Petri Pesonen kertoo.

Suunnittelutyön jälkeen aloitetaan nuorisotalon perusremontti, minkä jälkeen alkavat sisustustyöt.

Pilotin lopputulos konseptoidaan, ja nuorisotalon uudistus voidaan soveltaa tarvittaessa myös muihin nuorisotiloihin Suomessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.