Kirjamessuilla Pasilassa nähtiin iloisia kohtaamisia

Kirjamessuilla myytiin paljon kirjoja ja jotkut ylittivät edellisen tapahtuman myyntiluvut. Kuva: Messukeskus Helsinki

Messukeskuksessa Itä-Pasilassa lokakuun 2021 lopussa pidetyt Helsingin Kirjamessut keräsi kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Helsingin Kirjamessut oli ensimmäinen suuri yleisötapahtuma Messukeskuksessa lähes kahteen vuoteen.

– Vaikka huippuvuoden kävijämäärään ei päästy, kirjailijat ja kustantajat olivat iloisia kohtaamisista ja käydyistä keskusteluista ja vuorovaikutuksesta, joka on kirjamessuilla ainutlaatuista, tiedotti Messukeskus tapahtuman jälkeen.

Helsingin Kirjamessuille 2021 osallistui 250 yritystä ja kävijöitä oli neljän päivän aikana yli 52 000.

Tänä vuonna ei järjestetty kirjamessujen rinnalla Viini & Ruoka -tapahtumaa, joten kävijämäärää ei voi suoraan verrata edelliskertaisiin tapahtumiin.

Verkkoyhteyden kautta kirjamessujen ohjelmaa seurattiin lähes 4000 päätelaitteelta. Senaatintori- ja Töölönlahti-lavan ohjelmaa voi seurata edelleen koko marraskuun ajan tapahtuman verkkosivuilla. Sieltä löytyy myös osa kansainvälisten kirjailijoiden haastatteluista.

– Tunnelma Helsingin Kirjamessuilla oli erityisen iloinen ja useasti messuilla kuuli, miten ihanaa oli taas päästä tapahtumaan. Olemme tyytyväisiä kirjamessuihin ja tapahtuman kävijämäärään pitkän tapahtumatauon jälkeen, kertoi tapahtumasta vastaava Tanja Pasila.

– Tänä vuonna erityisesti iäkkäämmät lukijat ja mahdollisesti riskiryhmäläiset jäivät kotiin. Ensi vuonna toivotamme heidät sydämellisesti tervetulleiksi, Tanja Pasila jatkoi.

– Terveysturvallisuuden takia olimme rakentaneet messuille entistä isommat katsomot lavojen yhteyteen ja ne saivat yleisöltä paljon kiitosta.

Näkymä kirjamessuilta. Kuva: Emmi Kähkönen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.