Kirjakauppa palaa takaisin historialliseen paikkaansa Aleksanterinkadulle

Näkymä Helsingin Aleksanterinkadulla viime viikolla: Iso muuttoauto on parkkeerattu Aleksanterinkadulle ja miehet kantavat toimistotuoleja sisään lasiovesta, joka on peitetty pahvilla. Näyteikkunassa lukee , että ”avaamme tähän yli 1000 neliömetriä uudenajan kirjakauppaa”.

Helsingin merkittävän liikekatu saa lisää myymälöitä, kun osoitteeseen Aleksanterinkatu 15 avataan uusi kirjakauppa 1. marraskuuta. Kyse on Suomalaisen Kirjakaupan myymälästä.

Uusia myymälöitä avataan Helsingin keskustassa koko ajan, mutta tämä myymälähanke on erikoinen ja harvinainen. Suomalainen Kirjakauppa on nyt nimittäin avannut uuden myymälänsä samassa rakennuksessa, jossa toimi Suomalaisen Kirjakaupan ensimmäinen myymälä 1900-luvun alussa. Nyt yli sata vuotta myöhemmin kirjakauppaketju on palannut juurilleen.

Yritys perustettiin vuonna 1912 nimellä Helsingin Suomalainen Kirjakauppa Oy.

Aleksanterinkatu 15 tunnetaan Salaman talona. Kiinteistön vanhin osa valmistui 1870-luvulla. Kaksikerroksista taloa korotettiin kolmella kerroksella ensin 1910-luvulla ja uudestaan vielä kolmella kerroksella 1950-luvulla. Vakuutusyhtiö Salaman toimitilat olivat rakennuksessa. Kiinteistön sisäänkäyntien yläpuolella lukee yhä teksti Salama.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.