Keskustakirjasto Oodin lastenalue on uudistunut

Lastenalueen uudistuksessa on kuunneltu tarkasti käyttäjien toiveita. Kuva: Daniel Leiviskä

Helsingin keskustakirjasto Oodin kolmannessa kerroksessa sijaitseva lastenalue on uudistunut kevään aikana.

Alueen näkyvimpiä uudistuksia ovat arkkitehti ja muusikko Tuomas Toivosen suunnittelemat lukulehdot, joihin voi rauhoittua lukemaan ja tutkimaan kirjoja.

Toivonen on toteuttanut lehtoihin myös äänimaiseman. Lukulehtojen puut ovat Helsingissä kaadettuja hopeapajuja, lehmuksia ja muita kaupunkipuita, joille etsittiin sopivaa jatkokäyttöä.

Lastenalueen uudistuksen myötä sellainen löytyi Oodista.

– Rauhoittumisen lisäksi lastenalue tarjoaa aivopähkinöitä sekä tekemistä niin pienille kuin kouluikäisille lapsille. Skidit-kollektiivi on ideoinut parvelle ja tapahtumatilaan tehtäväpisteitä, joilla voi ratkoa esimerkiksi sudokuja sekä runo- ja kuvatehtäviä, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi lastenalueelle on tuotu lisää sohvia ja kasvillisuutta. Tapahtumatilan vuorovaikutteinen satuseinä on saanut vierelleen pehmusteita ja istumapaikkoja, ja se on vapaasti kaikkien asiakkaiden käytössä, kun tilassa ei ole toimintaa. Leikkipuisto Loru järjestää taas syksystä alkaen lastenalueella toimintaa lapsiperheille aamu- ja iltapäivisin.

Lapsiperheet ovat yksi Oodin suurimmista käyttäjäryhmistä. Vuonna 2018 avatun keskustakirjaston ensimmäisten toimintavuosien myötä on kaupungin mukaan havaittu, millaisia asioita lastenalueelle konkreettisesti tarvitaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.