Keskuspuiston uudet opasteet ovat valmistuneet

Keskuspuiston pohjoisosan uudet opasteet ovat nyt valmistuneet Keskuspuiston pohjoisosaan, eteläosaan ne asennetaan ensi vuonna.

Kartalliset opasteet viittoineen on asennettu Pitkäkoskelle ja Paloheinään sekä ulkoilureittien keskeisimpiin risteyskohtiin.

Myös muut ulkoilureittien risteykset on viitoitettu. Kehä I:n eteläpuoli Keskuspuistosta saa opasteet ensi vuoden aikana.

Kaupungin mukaan Keskuspuiston pohjoisosan uudet opasteet parantavat ulkoilumahdollisuuksia ja palveluiden saavutettavuutta huomattavasti.

– Uusi opastus karttoineen ja viittoineen ohjaa Keskuspuistossa ulkoilevia selkeästi alueen ulkoilupalveluihin, käyntikohteisiin, kaupungin keskustaan ja ympäröiviin kaupunginosiin. Keskuspuiston opastein varustetut porttikohdat erottuvat alueelle saavuttaessa ja korostavat alueen arvoa ja merkitystä ulkoilu- ja luontoalueena, tiedottaa kaupunki. 

Opaskartat sisältävät paljon tietoa alueen ulkoilupalveluista ja erilaisista reiteistä, kuten uudesta maastopyöräreitistä, joka kulkee Laaksosta Keskuspuiston halki Haltialaan ja Pitkäkoskelle. Maastopyöräreitti on vuosittain käytettävissä toukokuun alusta marraskuun loppuun.

Kävely ja pyöräily onnistuvat tänä talvena Paloheinän ja Haltialan alueella, kun uusina reittiyhteyksinä avataan auratut ulkoilureitit Pitkäkoskelta Kuninkaantammentietä pitkin Niskalaan ja Niskalasta Torpparinmäkeen.

Myös Paloheinän majalta pääsee talvella kävelemään ja pyöräilemään Keskuspuiston pääreitille Paloheinän täyttömäen pohjoispuolelta.

– Mainitut yhteydet ovat aiemmin olleet latuina, ja hiihtäjille on rakennettu korvaavat reitit. Uudet ladut ovat perinteisen hiihtotyylin latuja, jotta niiden vaatima tila on kapea ja siten vaikutus metsäiseen maisemaan ja luontoon on mahdollisimman pieni. Myös muut talvisin kunnossapidettävät kävelyn ja pyöräilyn reitit esitetään selkeästi opaskartoissa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.