Kesä-Helsinkiin vinkkejä matkailuneuvonnasta

Teurastamo on yksi monista Helsingin omaleimaisista tapahtumapaikoista, joka tarjoaa tekemistä koko kesän. Kuva: Jussi Hellsten

Turistien lisäksi myös helsinkiläiset saavat Helsingin matkailuneuvonnasta vinkkejä kesän vierailukohteisiin.

Helsingin kaupungin matkailuneuvonnan kesäpisteet ovat pysyvä Aleksanterinkadun palvelupiste sekä Vanhan Kauppahallin ja Kauppatorin välissä Biennaali Paviljongissa sijaitseva kesäajan toimiva palvelupiste.

Lisäksi kesäkuun alussa katukuvaan ovat ilmestyneet vihreäliiviset Helsinki Helpit.

Matkailuneuvonta palvelee tänäkin kesänä peräti 16 kielellä.

Matkailuneuvontaan ovat tervetulleita myös helsinkiläiset, jotka haluavat katsoa päivän kotikaupunkiaan kuin turistit.

– Jos olette viettämässä Helsinki-päivää tai teille on tulossa vieraita, matkailuneuvojamme antavat mielellään vinkkejä Helsingin monipuoliseen tarjontaan, kertoo matkailuneuvonnan tiimipäällikkö Mari Somero tiedotteessa.

Helsingin matkailukesän näkymät näyttävät myönteisiltä.

Monipuolinen tapahtumatarjonta ja lukuisat uutuudet tuovat pääkaupungin kesään lisää potkua. Kesällä Helsingissä päästäneen kotimaisten, eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten matkailijoiden osalta jo lähelle koronaa edeltäneiden vuosien tasoa.

Tänä vuonna Helsingissä on vanhojen suosikkikohteiden ohessa uusia vetovoimaisia vierailukohteita kuten uudistunut Hakaniemen kauppahalli, Amos Andersons Hem -kotimuseo sekä Mellunmäen metroasemalta Sipoonkorven kansallispuistoon kulkeva hop-on hop-off -bussi.

Houkutteleva käyntikohde erityisesti lapsiperheille voi olla tänä kesänä myös Seurasaaren ulkomuseo, jonne on Seurasaaren oman tiedotteen mukaan ilmainen sisäänpääsy kaikille alle 18-vuotiaille.

Tänä kesänä Seurasaaren ulkomuseossa on lapsille sopivaa tekemistä viikon jokaiselle päivälle.

Esimerkiksi tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12 saaressa on erityisesti lapsille räätälöityjä opastuskierroksia.

Opastukset jatkuvat 12. elokuuta asti.

– Keskiviikkoisin kello 14–16 saarelta voi löytää lasten oman pajan, jossa voi askarrella pieniä muistoja mukaanotettavaksi. Lasten opastuksille ja pajoihin voi osallistua oman aikuisen seurassa, kerrotaan tiedotteessa.

Kuva: Päivi Kosonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.