Kehä I:n joukkoliikenteeseen luvassa uudistuksia?

Helsingin seudun joukkoliikenteen suunnittelusta vastaava HSL on ottanut tarkasteluun Kehä I:n joukkoliikenneyhteydet.

HSL on ryhtynyt tarkastelemaan Kehä I:n joukkoliikennettä sitä silmällä pitäen, mitä kehitettävää kehätien bussiyhteyksistä löytyy.

Tarkastelussa ovat mukana Kehä I:tä kulkevat bussilinjat 54, 553, 553K sekä 523.

Linjan 523 liikenne käynnistyy Espoon Tapiolan ja Leppävaaran välillä siinä vaiheessa, kun pikaraitiotie 550 aloittaa liikennöinnin.

HSL tarkastelee bussilinjoja vuorovaikutuksessa Kehä I:llä liikkuvien kanssa.

Ensimmäinen askel on ollut liikkumiskysely, jolla HSL selvittää tien käyttäjien ja sen tuntumassa asuvien liikkumista sekä matkustamiseen liittyviä tarpeita ja toiveita. Samalla HSL kartoittaa siitä, kuinka nykyiset joukkoliikennepalvelut Kehä I:n ympäristössä toimivat.

Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa sunnuntaihin 13. marraskuuta 2022 asti.

Jos Kehä I:n joukkoliikenneyhteyksien suunnitteluhanke etenee kerätyn asiakaspalautteen pohjalta eteenpäin, HSL:n tavoitteena on kehittää Kehä I:n joukkoliikenneyhteyksiä siten, että ne palvelevat mahdollisimman laajaa asiakaskuntaa erilaisine liikkumistarpeineen.

Suunnitelman on tarkoitus valmistua keväällä 2023, jolloin se menee HSL:n hallituksen päätettäväksi. Mahdolliset muutokset toteutuvat arviolta vuonna 2025.

Mikäli suunnittelu lähtee käyntiin, HSL käy koko työn ajan vuoropuhelua asiakkaittensa kanssa. Keskeinen vuorovaikutuskanava on blogi, jossa joukkoliikennesuunnittelijat esittelevät työtä sitä mukaa kun se etenee. Asiakkaat voivat keskustella suunnitelmasta sen laatijoiden kanssa.

HSL järjestää myös asiakastyöpajoja ja Kehä I:llä liikkuvat päässevät halutessaan myös pitämään matkapäiväkirjaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.