Kaupunki myy Uschakoffin talon

77
Kluuvin virastotalo osoitteessa Pohjoisesplanadi 19.

Helsingin kaupunki aikoo myydä osoitteessa Pohjoisesplanadi 19 sijaitsevan historiallisen kiinteistön, josta kaupunki käyttää nimitystä Kluuvin virastotalo.

Uschakoffin talonakin tunnettua rakennusta oltiin myymässä jo aiemmin tänä vuonna, mutta kaupunkiympäristölautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteluun laajemman kiinnostuksen kartoittamiseksi.

Vuonna 1816 valmistunut kiinteistö myydään, koska siellä toimivat kaupungin elinkeino-osaston toiminnot keskitetään uusiin tiloihin ensi vuoden aikana, eikä kaupungilla ole rakennukselle sen jälkeen tarvetta omassa palvelutuotannossa. Rakennus tulee pian peruskorjausikään, joten myynnillä saadaan vähennettyä kaupungin korjausvelkaa. Kaupungin omistama kiinteistö myydään kokonaisuutena tontteineen.

Rakennus on merkitty kaavassa hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeksi, mutta sitä on mahdollista kehittää myös liike- ja toimistokäyttöön. Rakennus on suojeltu sr-asemakaavamerkinnällä, ja kaupungin mukaan rakennus on tyydyttävässä kunnossa. Rakennuksessa on myös liiketiloja sekä pieni parkkihalli. Nykyiset vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle.

Kaupungin vanhimpiin rakennuksiin kuuluvan kiinteistön on suunnitellut Pehr Granstedt, ja sisätiloihin ovat jättäneet vuosien varrella kädenjälkensä myös arkkitehdit Lars Sonck ja Aarno Ruusuvuori.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.