Kantsun Olohuone muutti pankista pesulaan ja aloitti juttukerhon

Oho! Entisen pesulan paikalla Kannelmäen ostoskeskuksessa toimii Kantsun Olohuone. Se on kannelmäkeläisten yhteinen asukastila, joka on nyt syksyllä saanut toimintansa todenteolla käyntiin uudessa sijaintipaikassaan. Kantsun Olohuoneen uutuus on juttukerho, joka pidetään syyskaudella kolme kertaa.

-Kun pidimme avoimet ovet -tilaisuuden, huomasimme, miten kovasti ihmiset kaipaavat sitä, että saa istua alas ja jutella muiden ihmisten kanssa. Valmista käsikirjoitusta ei anneta. Tilanteen ja keskustelunaiheiden annetaan kehittyä itsestään, kertoo vapaaehtoisvetäjä Briitta Koskilehto.

Kantsun Olohuone on avoinna kerhojen ja tapahtumien aikana.

-Kuka tahansa kantsulainen voi järjestää tilassa kerhomuotoisia tapahtumia veloituksetta. Alueen asukkaat voivat myös vuokrata Olohuonetta yksityistilaisuuksiinsa pientä maksua vastaan.

Kaija Ruuska on toinen juttukerhon vapaaehtoisvetäjä. Hän kiinnostui asiasta työskenneltyään Helsingin kaupungin Hopeatien palvelutalossa apuohjaajana. Palvelutalossa Ruuska toimi Neuvokkaat naiset -ryhmän perustajana ja vetäjänä.

-Ennen kaikkea on mukavaa jutella ihmisten kanssa ja kuunnella heidän elämäntarinoitaan. Siinä kokee yhteenkuuluvuden tunnetta alueeseen, kertoo 30 vuotta Kannelmäessä asunut Kaija Ruuska.

Olohuoneen ensimmäiseen juttukerhoon saapuneet Pirkko Grönroos, Mervi Tolonen ja Liisa Salomaa kiittelivät Olohuonetta.

-Tosi kivaa, että paikalle voi tulla ilman, että täytyy ilmottautua etukäteen.

Kantsun olohuoneessa on juttukerhon lisäksi esimerkiksi askartelu- ja käsityökerhoja ja erilaisia tapahtumia. Osallistujat ovat muun muassa neuloneet lapasia, sukkia, hartiahuiveja ja erikoisia hypistelymuhveja alueen palvelukeskuksen, vanhainkodin ja kotihoidon vanhuksille.

Vuonna 2015 perustettu Kantsun Olohuone sijaitsee nyt jopa kolmannessa paikassa, sillä sijainti on vaihtunut sitä mukaa kuin Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen purkuhanke on edennyt uuteen vaiheeseen. Ensin oltiin ostarin L-muotoisen rakennuksen pienessä huoneessa ja kun se purettiin, siirryttiin entiseen Nordea-pankin toimitilaan. Siinä Olohuone ehti olla puolitoista vuotta, kunnes sekin purettiin.

-Sitten saimme paikan tästä entisen pesulan tilasta. Pesula halusi lähteä pois, ja se oli meidän onni. Hetken aikaa pelkäsin, että loppuuko Kantsun Olohuoneen historia lyhyeen, Briitta Koskilehto sanoo.

Kannelmäen ostoskeskus on koostunut useasta rakennuksesta ja purkuhanke toteutetaan vaiheittain. Tilalle nousee asuintaloja. Kantsun Olohuone on saanut tilat korvauksetta käyttöönsä kohteen rakennusyhtiöltä.

Tulevaisuudessa edessä on vielä ainakin yksi muutto, sillä pesulankin rakennus puretaan jossakin vaiheessa.

-Sitten kun kaikki 11 kerrostaloa ovat valmistuneet, ehkä vuonna 2023, niin aika monen alueen vapaaehtoisen ehdotus on, että jostakin rakennuksesta pystyttäisiin varaamaan alueen asukkaille yhteistä tilaa. Se voisi olla monitoimitila, joka olisi tietyt ajat Kantsun Olohuoneena ja tietyt ajat taloyhtiöiden käytössä.

Jani Jakonen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.