Kanna kortesi kekoon Malmin siisteyden puolesta – liity joukkoon iloiseen!

Iloinen talkoojoukko aloittelemassa talkoita.

Malmin seutu siistiksi roskista -ryhmä perustettiin Facebookissa tänä syksynä, kun useampia ympäristön roskaamisesta huolestuneita malmilaisia osui saman keskustelun äärelle. Mukana keskustelussa olivat myös Malmin seutu siistiksi roskista -ryhmän perustajat ja ylläpitäjät Olga Kemppinen ja Minna Mäkinen.

– Halusimme aktiivisella käytännön toiminnalla vaikuttaa oman kaupunginosan siisteyteen ja niinpä roskienkeruutalkoot käynnistettiin saman tien, Olga ja Minna kertovat.

Siivoustalkoita järjestetään yleensä pari kertaa viikossa, sekä arki-iltana että viikonloppuna. Parhaiten tietoa tulevista talkoista saa Facebookin Malmin seutu siistiksi roskista -ryhmään liittymällä.

– Ryhmässä ilmoitetaan tulevista talkoista aika- ja lähtöpaikkatietoineen, Minna summaa.

Malmin seutu siistiksi roskista -ryhmän perustajat ja ylläpitäjät Minna Mäkinen ja Olga Kemppinen. Kuva: Minna Mäkinen.

”Roskan määrä ympäristössämme on valtava”

Malmin seutu siistiksi roskista on tuore ryhmä ja sen vuoksi uusille käsipareille olisikin tarvetta.

– Mitä enemmän osallistujia on, sitä nopeammin kulloinkin työn alla oleva alue saadaan hoidettua ja päästään siirtymään eteenpäin uusille alueille, Minna kertoo.

Tällä hetkellä viikottaisiin talkoisiin osallistuu yleensä noin puolisen tusinaa henkilöä. Nämä aktiiviset malmilaiset ennättävät vain yhden keruutuokion aikana kerätä kasaan monta jätesäkillistä roskaa. Roskia ei kuitenkaan vain kerätä, ne myös hävitetään vastuullisesti Helsingin kaupungin toimesta.

– Roskan määrä ympäristössämme on valtava. Sen määrää on vaikea hahmottaa, kun roskat ovat hajallaan ympäriinsä, mutta kun roskia kerätään yhteen, niiden määrä on mykistävä. Se saakin pohtimaan, miten ympäristökasvatuksella voitaisiin ennaltaehkäisevästi vaikuttaa siihen, että roskat jatkossa löytäisivät paremmin tiensä kaupunkilaisten käsistä suoraan roskikseen niiden maastoon joutumisen sijaan, ryhmän perustajat summaavat.

Roskia kertyy aina monta jätesäkkiä. Kuva: Minna Mäkinen.

”Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan”

Minna kertoo, että joka kerta talkoiden jälkeen olo on mahtava.

– Tämä on todella palkitsevaa toimintaa, työn jäljen näkee heti. Mikä olisi parempaa kuin mukavassa seurassa tehdä tärkeää ympäristötyötä ja saada samalla vielä hyötyliikuntaakin, Minna kuvailee.

Millaisia terveisiä haluaisitte malmilaisille lähettää?

Pidetäänhän yhdessä huolta luonnosta olemalla heittämättä roskia tai tupakantumppeja ympäristöön. Meillä on vain yksi maapallo ja yhteinen luonto. Pelkät kauniit ajatukset tai kauhistelu eivät auta, vaan tarvitaan toimintaa. Toivotamme kaikki siistimmästä ympäristöstä kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan talkoisiimme!

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.